Camić:”Nadam se da će naši takmičari izboriti mjesto u reprezentaciji Crne Gore”

Danas je u sali džudo kluba "Favorit" održano polaganje za učeničke pojaseve i KYU zvanja. Pred stručnom Komisijom u sastavu Sreten Kipa, Enes Camić i Dajlan Mekić polagalo je 42 kandidata članova kluba.

Enes Camić: "Ove godine je pravo polaganja steklo 42 naša člana, atmosfera je bila sjajna i na nivou, komisija nije oborila nikoga te su svi položili. Pohvaliću se da klub broji blizu 70 članova i da zaključno sa 2023.godinom ima 10 majstorskih zvanja ako tome dodam da bi neko bio majstor džudoa i nosilac crnog pojasa mora trenirati  oko 10 godina onda nema dileme da smo na pravom putu. Nije sport samo medalja već i napredovanje što kroz pojas, što kroz karijeru trenera ili sudije.

Naš gost je ova dva dana bio sensei Sreten Kipa inače predsjednik Dan Kolegijum Komisije Džudo Saveza Crne Gore pred kojim i treneri polažu, čovjek koji je 50 godina na tatamiju, prvi džudo majstor u istoriji CG sa najvišim zvanjem 8.DAN, trostruki prvak Jugoslavije za seniore i osnivač DŽK "Kipa" iz Podgorice.

Juče je za članove održao seminar "Promocija džudoa među mladima" koji praktikujemo već devetu godinu za redom a danas je bio predsjednik naše Komisije za polaganje pojaseva.

Nakon polaganja pojaseva spremamo se za državna prvenstva krajem mjeseca za kadete i starije pionire, dok nas tokom februara očekuju dva turnira i državna prvenstva za juniore, mlađe pionire i seniore.

Nadam se da će naši takmičari izboriti mjesto u reprezentaciji Crne Gore."

Bijelo-žuti pojas: Balić Omar, Vujičić Vasilije, Franca Fatih, Erović Amar, Ramović Abdulkadir, Zaimović Zara, Zaimović Ali.

Žuti pojas: Spurnić Vasilije, Čoković Arijan, Ćatović Bakir, Ćatović Dženan, Hajdarpašić Faruk, Ćorović Ajša, Balić Elma, Lukač Najda, Lukač Bekir, Hadžibegović Emre, Ilić Nikolina, Hasanović Hamza, Femić Marko, Mehović Medina, Mehović Mehmed, Agić Almin.

Žuto-orandž pojas: Destanović Muhamed, Mekić Hafsa, Franca Lamia, Kolić Ahmed, Sijarić Benjamin, Agić Adis.

Orandž pojas: Franca Hilmo, Mekić Talha, Camić Murat, Kolić Hamza, Kučević Ismail.

Orandž-zeleni pojas: Kolić Halid.

Plavi pojas: Atulahović Emir i Čindrak Eman.

Braon pojas: Joksimović Nađa, Joksimović Ivan, Erović Ilhan, Hot Mensur i Šestović Miraš.

foto-džudo klub "Favorit"