Mirko Šarčević i Žarko Korać sportisti godine

Bokser Mirko Šarčević, evropski prvak za mlade i Žarko Korać, golgeter svih vremena u crnogorskom fudbalu najbolji su sportisti grada za ovu godinu. To je odlučila Komisija Centra za sport i rekreaciju i Opštine Bijelo Polje, na čijem je čelu bio Milan Ašanin. U pres sali Centra za sport uručene su nagrade najuspješnijima.

Zahvaljujući se u ime nagrađenih Žarko Korać, fudbaler Jedinstvo France je kazao da je nagrada samo satisfakcija za velki rad i trud i odlične igre u kontuinuitetu.

"Ovo su velika priznanja za nas sportiste od grada gdje živimo i kao sportisti nastupamo i samo podstrek za još veći i bolji rad", kazao je Korać.

Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Marko Stojanović, iz rukometnog kluba Jedinstvo a za najboljeg trenera Mugoša Kovačević iz bokserskog kluba ,,Bijelo Polje''. Najbolja sportska organizacija je Atletski klub Jedinstvo.

Specijalna priznanja za ostvarene sportske rezultate u ovoj godini dobili su atletičari Anđela Drobnjak i Risto Dobnjak. Za afirmaciju sporta bjelopoljskog i i ostvarene rezultate u selekciji Crne Gore na EP dobili su odbojkaši Nikola Đurović i Milan Rovčanin, dok je priznanje za doprinos u razvoju školskog sporta dobila Školska sekcija Osnovne škole ,,Marko Miljanov''.

Priznanja za perspektivne sportiste dobili su Amina Džogović (Džudo klub Favorit), Nikolina Pešić (Teniski klub Elit), Emil Omerović (OFK Borac), Ena Hot (BK Feniks), Bešir Zulević (BK Feniks), Amra Hubanić (AK Jedinstvo), Bogdan Sošić (Karate klub Jerdinstvo), Iva Šebek (OK Jedinstvo), Nikola Đurović (OK Jedinstvo), Ljuban Mujović (Košarkaški klub Jedinstvo), Haris Adrović (AK Jedinstvo) i Ema Zejnilović (RK Jedinstvo).

Sportiste je u ime Opštine Pozdravio podpredsjednik Nermin Bećirović, kazujući da je Bijelo Polje iznjedrilo veliki broj vrhunskih sportista koji su bili pravi ambasadori grada.

"Zahvalni smo na podršci Ministarstva sporta i MOK-a. Veliki je ponos biti danas sa ovako sjajnim sportistima a mi sa nivoa lokalne uprave ćemo sve uraditi da im pomognemo na najbolji mogući način", kazao je Bećirović, dodajući da je opštinskim budžetom za narednu goduinu za sport opredijeljeno 1,1 milion eura.

Opština Bijelo Polje i Centar za sport i rekreaciju  već godinama ulažu velike napore kako bi sportisti u Bijelom Polju imali što bolje uslove i izdvajaju značajna sredstva za sportske kolektive, kazao je i predsjednik Komisije Centra za sport i rekreaciju Milan Ašanin. On je dodao da su naši sportisti u godini na izmaku bili na visini zadatka.

„Komisija nije imala ni malo lak zadatak, a nadamo se da će u 2024 imati još teži posao.Neću govoriti o pojedinačnim uspjesima, samo o onim istorijskim, a to su Marko Šarčević i Žarko Korać. Da je riječ o milionskom gradu bilo bi mnogo, kakve su oni rezultate napravili, najbolji u Evropi i najbolji strijelac Prve crnogorske lige u istoriji, a to je zaista za poštovanje“ kazao je Ašanin.

Sportiste je u ime Ministarstva sporta pozdravio Zoraj Jojić, koji je uputio čestitke dobitnicim, kazujućuio da će uvijek pomagati u mjeri mogućem bjelopoljski sport.

Redakcija radija Bijelo Polje