Stojanović:" Važno je kod djece razviti humanost i želju da pomognu zajednicu"

Utakmice II kola mini Put gros lige danas su protekle u znaku humanitarne akcije koju je pokrenuo Rukometni klub Jedinstvo Bemax.

Kako je kazao trener Marko Stojanović humanitarna akcija pod nazivom  „Novogodišnja radost“ koju  pokrenuta je  u cilju pomoći za djecu kojoj je pomoć potrebna, protekla je odlično.

„Kao rukometni klub htjeli smo da doprinesemo Bijelom Polju, a kod djece bitno razviti humanost i želju da pomognu zajednicu, što je veoma važno.  Danas je prikupljen veliki broj poklona , a očekujemo tokom sedmice da ćemo na ostalim utakmicama sakupiti još i obradovati djecu kojoj su i namijenjeni. Veliku zahvalnost za donaciju upućujemo i futsal klubu Pruška koji su se takođe učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji“ kazao je Stojanović.

 Nastavnik fizičke kulture iz OŠ”Marko Miljanov” Irfan Mekić je istakao das u djeca te škole pokazala dobre rezultate, iako većina njih zbog bolesti nijesu mogli na teren.

“Veoma sam zadovoljan današnjom igrom i veoma ponosan na svoju djecu. Dali smo sve od sebe i nadam se da ćemo u i nastavku sezone pokazati pravi kvalitet i osvojiti ponovo Put gros ligu i u muškoj i ženskoj kategoriji . Takođe, zahvalio bih se RK Jedinstvo na prilici da pokažemo šta znamo i što smo bili dio ove humanitarne akcije  za djecu“ kazao je Mekić.

Uz zahvalnost direktoru RK Jedinstvo Bemax Željku Rmandiću i treneru Marku Stojanoviću za dobro osmišljeno manifestaciju školske rukometne lige , nastavnik fizičke kulture iz OŠ“Aleksa Bećo Đilas“ Rajko Bošković  nosi dobre utiske sa utakmice.

Djeca su pokazala bolju igru, veću borbenost i siguran sam da će ubuduće biti sve bolji i da ćemo na ovaj način iznjedriti dobre igrače“ istakao je Bošković.

 

U utakmicama drugog kola Put gros mini lige postignuti su sljedeći rezultati:

OŠ“Vladiskav sl.Ribnikar“ - Jedinstvo Bemax2-  23:4

OŠ“Marko Miljanov“ – Jedinstvo Bemax1-  18:9

OŠ“Marko Miljanov“ - OŠ“Aleksa Bećo Đilas“  9:4

OŠ“Aleksa Bećo Đilas“ - OŠ“Vladiskav sl.Ribnikar“  7:10

Jedinstvo Bemax1 -  OŠ“Vladiskav sl.Ribnikar“  11.7

OŠ“Dušan Korać“ – OŠ“Vuk Karadžić“  1:5

OŠ“Marko Miljanov“ -  OŠ“Mladost“ 13:11

Jedinstvo Bemax2 -  OŠ“Aleksa Bećo Đilas“  2:15

OŠ“Nedakusi“  -  Jedinstvo Bemax1 7:13

OŠ“Dušan Korać“ - OŠ“Nedakusi“  5:4

OŠ“Mladost“  - OŠ“Dušan Korać“  13:6

OŠ“Vuk Karadžić“   -  Jedinstvo Bemax2  9:5

OŠ“Aleksa Bećo Đilas“  - OŠ“Nedakusi“  7:7

Jedinstvo Bemax2  -  OŠ“Dušan Korać“  4:18

OŠ“Nedakusi“  - Jedinstvo Bemax1  3:9

 

Tekst:Vanja Šabanović

Foto:Dalibor Rakočević