Sportska manifestacija Dan otvorene košarke na otvorenom u Bijelom Polju

Danas je u Bijelom Polju na inicijativu košarkaškog sudije Borisa Raičevića u saradnji sa KK Jedinstvo organizovana manifestacija Dan otvorene košarke na otvorenom. Na novom terenu u Nikoljcu u prijateljskim utakmicama su nastupili pored domaćina i mlađe selekcije ekipe Lim iz Berana i Gorštak iz Kolašina.

Prema riječima Borisa Raičevića, domaćina Manifestacije glavni motiv je bio da se pozovu i okupe svi bivše igračice i igrači, kroz sve epohe, s obzirom na činjenicu da je KK Jedinstvo brend u gradu, ali i u regioni i na prostorima bivše Jugoslavije. "Punog srca mogu da kažem da smo ispunili misiju i na taj način nastavljamo da brendiramo KK Jedinstvo i u narednom periodu ćemo nastojati da napravimo klub koji će da gaji duh porodičnog kluba", istakao je Raičević i sam nekadašnji igrač Jedinstva.

Manifestaciju je proglasio otvorenom bivši košarkaš, sudija i košarkaški delegat Milovan Novović podsjetivši na početke kluba kada su mladi iz Bijelog Polja trenirali na otvorenim terenima. On je poželio uspjeh talentovanim igračima mlađih selekcija i ulazak u ABA 2 ligu prvom timu. "Nadam se da će ovi tereni poslužiti za stasavanje igrača koji će se priključivati prvom timu i ostvarivati uspjehe i van našeg grada, kao što su to činili proslavljeni asovi poput Peđe Drobnjaka i Duška Ivanovića", istakao je Novović.

Direktor kluba Valimir Moračanin mu je ovom prilikom uručio zahvalnicu za dosadašnji doprinos Jedinstvu. U izjavi za Radio Bijelo Polje Moračanin je izrazio zahvalnost svim učesnicima i igračima koji su podržali manifestaciju za koju očekuje da će se nastaviti kako bi se mladi podstakli da se bave košarkom.

On je pozvao i predstavnike osnovnih i srednjih škola da se priključe ovakvim aktivnostima kako bi se što više učenika opredjelilo za sport. "Naša vrata su otvorena za sve ideje i saradnju i nastojaćemo da i u narednom periodu radimo na razvoju košarke u našem gradu", istakao je direktor KK Jedinstvo. Danas su se sastale selekcije pionira i kadeta, a ekipu Jedinstva je predvodio dugogodišnji trener i jedan od igrača iz generacije koja je počinjala uoravo na terenu u Nikoljcu, Velibor Pirto Korać.

Redakcija RBP

foto: Vladimir Jelic