Pobjeda protiv Filipina u posljednjoj provjeri pred Mundobasket

Naši košarkaši lijepom pobjedom su najavili nastup na Svjetskom prvenstvu.

Slavili su u pripremnom meču protiv domaćina šampionata Filipina 102:87.

Drugo poluvrijeme bilo je mnogo bolje od prvog, ali i najava onoga što bi naši mogli da pruže na najvećem sportskom nadmetanju u ovoj godini.

“Drugo poluvrijeme je bilo dosta bolje, igrali smo na nivou koji je potreban da bismo uradili nešto na Svjetskom prvenstvu. Filipinci su nezgodni, igraju brzo i atipično, to nam je i trebalo zbog prve utakmice na Mundobasketu protiv Meksika koji igra dosta slično. Dobro smo odigrali timski, podijelili minute i svi su dobili šansu. Mislim da je za posljednju provjeru to bilo dosta dobro”, rekao je nakon meča Nikola Vučević.

Otvorili su naši momci dobro meč, poveli 4:0, ali onda ostatak prvog perioda protekao je u promašajima i nervozi. Filipinci su imali u jednom momentu 19:11, pa smo prišli do kraja prvog perioda na 19:16. Serijom 10:3, Crna Gora je ponovo došla do prednosti, međutim do poluvremena smo stvorili samo dva poena viška. Trebalo je biti i više, ali sudije su umjesto čiste silazne putanje pustile blokadu, a najbolji igrač domaćih Džordan Klarkson je trojkom postavio konačnih 44:42.

Start trećeg perioda donio je mnogo bolju igru crnogorskih košarkaša. Odmah u uvodu serija 8:0, trojke Nikole Vučevića i Nikole Ivanovića i zakucavanje Kendrika Perija iz kontranapada, za prvo dvocifreno vođstvo na meču.

15 poena bila je maksimalna prednost u trećoj četvrtini, plus 20 najveća razlika na meču nakon trojke Bojana Dubljevića.

Vučević je sa 18 poena bio najefikasniji, imao je i devet skokova, 16 poena je upisao Bojan Dubljević, Kendrik Peri je postigao 15 uz devet asistencija, a Vladimir Mihailović 12.

Devet poena Nemanje Radovića, osam Dina Radončića, sedam Ivanovića, šest Petra Popovića, pet Andrije Slavkovića, četiri Marka Simonovića i dva Alekse Ilića.

“Zadovoljan sam drugim poluvremenom. U prvom smo opet bili dekoncentrisani u napadu i odbrani, ali smo u nastavku igrali onako kako treba da igramo”, rekao je selektor Boško Radović i dodao:

“Primili smo 87 poena i mislim da je to puno. Da bismo došli u situaciju da pobjeđujemo na Svjetskom prvenstvu to mora da se promijeni. Imamo još nekoliko dana, imaćemo i dva dobra treninga, tako da ćemo i kroz skauting i rad pokušati da neke stvari popravimo i smanjimo broj poena koje primamo.”

Prvi meč na Svjetskom prvenstvu je 25. avgusta protiv Meksika.

Izvor: kscg.me