Počeo je 52. memorijal "Vaso, Šaban, Momo"

52. memorijal „Vaso, Šaban, Momo“ počeo je večeras na stadionu malih sportova u Nikoljcu, koji organizuje Centar za sport i rekreaciju, a pod pokroviteljstvom Opštine Bijelo Polje.

Memorijal se održava u znak sjećanja na fudbalere iz Bijelog Polja, Vasa Kneževića, Šabana Kolića i Moma Dulovića.

Direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić je pozdravio prisutne, poželio im dobrodošlicu i izrazio čast i zadovoljstvo u svoje i u ime Organizacionog odbora.

,,Nadam se da ćete uživati narednih deset dana kao prethodnih godina. Ovaj memorijal, kako je izmedju ostalog kazao, karakteriše niz novih okolnosti, prvenstveno za igrače. Ono što je najbitnije, od samog početka smo nastojali da turnir približimo još više našim građanima“, istakao je Maslovarić u obraćanju.

Na tradicionalni turnir se prijavilo 16 ekipa, koje će se podijeljene u 4 takmičarske grupe boriti za plasman u završnicu.

Za direktora turnira ove godine, Ranka Dulovića, uglednog preduzetnika i sina pokojnog Moma Dulovića direktor Maslovarić je kazao:

,,To je čovjek koji je dao veliki doprinos ovogodišnjoj organizaciji i planiranju, kroz ideje, energiju, logistiku i to ima za efekat da smo rekordno postavili budžet turnira koji prelazi 16.000 eura. Samim tim, velika karakteristika ovog turnira je da prvi put imamo 10.200 eura nagradog fonda koji će ići ekipama“. On je dodao da je turnir izazvao veliko interesovanje, ne samo kod nas nego i u regionu.

Maslovarić se zahvalio i Fudbalskom savezu Crne Gore koji je prepoznao značaj turnira, kao i svim sponzorima.

Prisutne je pozdravio i direktor turnira, Ranko Dulović.

,,Velika mi je čast i zadovoljstvo što učestvujem u svemu ovome. Mislim da smo ove godine turnir podigli na jedan značajan nivo i trudićemo se da svake godine to bude kvalitetnije i bolje“, kazao je Dulović.

Tekst: Danijela Radović

Foto: Dalibor Rakočević

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE