Bjelopoljski sportisti osvojili 9 medalja na MOSI

Drugi je dan Međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI) a bjelopoljski sportisti već su se okitili brojnim medaljama.

Kristina Rakočević danas je osvojila zlatnu medalju i postigla novi rekord MOSI u bacanju diska - 52m. Uzela je zlato i u bacanju kugle (14.35m). Risto Drobnjak se takođe, okitio zlatom, bacivši disk 39,46 m. Harisu Adrović je bio drugi, srebrna medalja za 38,07m.

Sa dva zlatna odličja okitila se i Anđela  Drobnjak. Skok u dalj od 5,46 m joj je donio prvu medalju, dok je drugu  osvojila u trci na 100m.

Juče je Anita Zoronjić u trci na 800 m bila treća i donijela Bijelom Polju bronzanu medalju, a bronza joj je pripala i danas u trci na 1500m.

Zlatom se okitila i Amra Hubanić, pobijedivši u trci na 400m.

I rukometaši su postigli odlične rezultate, pobijedivši prvo Arilje rezultatom 23:10, a potom i Priboj, 21:19., Željko Rmandić, trener RK Jedinstvo, zahvalio je svojim igračima koji su, kako je rekao, predstavljali Bijelo Polje na jedan kvalitetan način. “Nije lako igrati dvije utakmice u jednom danu. Sjutra predstoji još jedna protiv Prijepolja, gdje bi nam odgovarao i neriješen rezultat u daljem plasmanu", kazao je Rmandić i istakao da im je cilj definitivno medalja.

Bjelopoljsci su trijumfovali i u odbojci na pijesku. Prvo su savladali Prijepolje rezultatom 2:1, a zatim i domaćina - Kolašin 2:0.

Šahisti su dobili Sjenicu, a zatim i Pljevlja.

Dvije utakmice su odigrane i u futsalu. Prva protiv Čajetine sa neriješenim rezultatom (1:1), a druga protiv Mojkovca, u kojoj su Bjelopoljci izgubili 3:2.

Direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić u izjavi za Radio Bijelo Polje kaže da je izuzetno zadovoljan postignutim rezultatima.

,,Mladi igrači na pravi način reprezentuju Bijelo Polje. Pokazujemo definitivno ono što smo i rekli, nije lako igrati protiv Bijelo Polja", istakao je Maslovarić.

Sjutra naši sportisti igraju utakmice stonog tenisa, dok je planinarstvo zakazano za subotu.

 

Autorka: Danijela Radović

Foto: Centar za sport i rekreaciju