Završena Put Gross Mini liga, najuspješnija OŠ “Marko Miljanov”

Danas je uspješno završena Put Gross Mini liga, nakon što su dječaci iz OŠ ,,Marko Miljanov" osvojili prvo mjesto.

,,Osvojili smo prvo mjesto bez ijednog poraza, tako da sam veoma ponosan na svoje momke. Mislim da je ovo odlična stvar, kako za djecu tako i za nas nastavnike. Atmosfera na svim utakmicama je bila fenomenalna, djeca su bodrila jedni druge", rekao je za Radio Bijelo Polje nastavnik Irfan Mekić i ujedno se zahvalio RK Jedinstvo na organizaciji i čestitao kolegama na osvojenim mjestima. Takođe se nada da će se sljedeće sezone na takmičenje prijaviti više škola.

Odigrano je ukupno 60 utakmica, 30 u kategoriji dječaka i 30 u kategoriji djevojčica.

OŠ,, Marko Miljanov" ostvarila je najubjedljivije rezultate osvojivši Mini ligu u obje kategorije.

,,Završena je druga sezona Mini lige i vjerujem da ćemo na ovaj način učiniti rukomet popularnim u Bijelom Polju. Najbitnije je da se rukomet igra u školama, da imamo veliku saradnju sa nastavnicima jer bez njih zaista nijedan sport ne može da funkcioniše. Zato se zahvaljujem nastavnicima i direktorima i nadam se da će sve škole vidjeti svoj interes u učešću u našoj ligi", izjavio je za Radio Bijelo Polje trener RK ,,Jedinstvo", Marko Stojanović nadajući se da će sljedeća sezona biti još brojnija i veća.

Dodjela nagrada biće organizovana krajem maja, koja će, kako najavljuju organizatori biti prava svečanost.

Na kraju svakog kola birani su najbolji igrači koji su nagrađeni majicom reprezentacije od strane Rukometnog saveza Crne Gore.

Rukometni savez je u cilju unapređenja Mini lige i unapređenja samog rukometa u Bijelom Polju dodijelio lopte svakoj školi koja je učestvovala u takmičenju.

Redakcija RBP