OŠ „Marko Miljanov“ najbolja u okviru Put Gross mini rukometne lige

U okviru Put Gross mini lige u rukometu preostalo je da se odigraju još 3 utakmice u kategoriji djevojčica i 12 utakmica u kategoriji dječaka. Najbolje rezultate postigla je Osnovna škola „Marko Miljanov“,  koja se nalazi na prvom mjestu u obje kategorije, kazao je u izjavi  za Radio Bijelo Polje trener Marko Stojanović.

,,Put Gross mini liga predstavlja jedinstven sportski događaj ne samo u našem gradu, nego i u Crnoj Gori. Ovu mini ligu podržao je Rukometni Savez Crne Gore,  Centar za sport i rekreaciju Bijelo Polje, Crnogorski školski sportski savez, te brojni sponzori.  Liga je zamišljena tako da unaprijedi školski sport,  motiviše mlađu djecu i njihove nastavnike da igraju rukomet i uživaju u ovom prelijepom sportu”, ističe Stojanović.

Podsjeća da je  liga okupila preko 120 djece iz  osam  školskih ekipa i četiri  ekipe Rukometnog kluba.

,,Možemo s ponosom istaći da se polako ova istorijska sezona uspješno privodi kraju. Istakli su se brojni igrači do sada, i značaj naše Put - Gross mini lige je ogroman kada govorimo iz ugla uspješnog razvoja rukometa u našem gradu i stvaranja kvalitetnih temelja za napredak i zdrav razvoj djece. Igrač kola ovog vikenda u kategoriji dječaka je Ilija Cmiljanić, a u kategoriji djevojčica Isidora Ilić“, naglasio je trener Rukometnog kluba, Marko Stojanović.

Tekst: Danijela Pavlović

Foto: RK „Jedinstvo“