Za polufinale u Londonu i Napulju

Revanš utakmice četvrtfinala Lige evropskih šampiona u fudbalu biće odigrane večeras u Londonu i Napulju. Čelzi će u Londonu ugostiti zvaničnog šampiona, madridski Real, dok će se u Napulju sastati Napoli i Milan.

Real je prvi duel pred svojim navijačima dobio 2:0, a domaći teren podbranio je i Milan, koji je na San Siri slavio 1:0.

Trener Reala, Karlo Anćeloti smatra da Čelsi ne smije da se potcijeni ako žele u polufinale Lige šampiona.

"Istorija kaže da je Real kralj ovog takmičenja i mi smo dio te male istorije. Dobro smo, motivisani smo kao i uvijek, ali mečevi nokaut faze Lige šampiona su uvijek zahtjevni jer svašta može da se dogodi. Real mora da bude pravi, na nivou svojih mogućnosti", rekao je Anćeloti.

Menadžer Čelsija, Frenk Lampard smatra da ništa nije nemoguće i apeluje na navijače da dođu sa pozitivnim stavom i da pomognu ekipi da se što bolje suprotstavi Realu.

"Sve je moguće, naš rival je na najvišem mogućem niovu, ali i mi imamo igrače koji mogu da se takmiče u Ligi šampiona. Mi imamo svoje šanse, moraćemo da budemo na najvišem mogućem novou kako bismo ih iskoristili. Ponavljam, ništa nije nemoguće, pa čak i da prođemo dalje", zaključio je Lampard.

Trener Napolija, Lućijano Spaleti nada se da će njegova ekipa nastaviti da piše istoriju u Ligi šampiona i prvi put biti u četiri najbolja tima.

"Ostati u Ligi šampiona je važno za nas. Želimo da idemo naprijed, da pobijedimo. Igraćemo na pobjedu, bez previše kalkulacija i balansa. Onda ćemo vidjeti gdje ćemo završiti. Ne mirimo se da zastanemo ovdje, želimo više i rizikovaćemo da usrećimo klub i navijače", rekao je Spaleti.

Trener Milana Stefano Pioli kazao je da je svjestan težine zadatka koji čeka njegov tim , ali da su "rosoneri" odlučni da naprave još jedan korak ka finalu.

"Svjesni smo da će i ambijent na stadionu biti sasvim drugačiji nego onaj u Seriji A, ali smo koncentrisani, motivisani da napravimo još jedan veliki iskorak. Biće to svakako još jedan meč na visokom nivou, pun intenziteta, energije i odlučnosti da se napravi veliki uspjeh", istakao je Pioli.

Za polufinale sjutra će igrati Bajern i Mančester siti (0:3), odnosno Inter i Benfika (2:0).

izvor-rtcg