Pet džudista Jedinstva se izborilo za nastup u reprezentaciji

Pet džudista Jedinstva se na dva održana prvenstva Crne Gore u Podgorici izborilo za nastup u reprezentaciji, saopštio je trenr ovog kluva Vladan Milićević.

On je reako da su na Prvenstvu Crne Gore za mlađe i starije pionire džudisti Jedinstva postigli su dobar uspjeh osvojivši 4 medalje.

''Tako je Helena Milićević zahvaljujući sjajnom nastupu od 3 efektne pobjede postala stari-novi šampion Crne Gore u uzrastu starijih pionirki (do 48kg ). Do finala su takođe stigli Jevrić Božica (do 57kg) i Tvrdišić Blagoje (do 34kg) ali su u borbi za zlatno odličje zaustavljeni, pa su tako postali vicešampioni države.

U istoj uzrastu (do 57kg) naša takmičarka Lejla Bećirović zauzela je treće mjesto osvojivši bronzanu medalju. Naš klub su takođe predstavljali takmičari Joksimović Aleksa (do 55kg) i Tvrdišić Bojan (do 34kg) koji su ovog puta ostali bez odličja'', saopštio je Vladan Milićević, trener džudo kluba Jedinstvo.

On je dodao da je i na održanom prvenstvu Crne Gore za mlađe seniore, džudo klub Jedinstvo postigao zapažene rezultate, navodeći da je, iako tek kadet, Katarina Milićević u kategoriji do 52kg imala odličan nastup. ''Pobjedu je odnijela u 3 borbe, stigla do finala, gdje je izgubila od dosta starije i iskusnije protivnice, pa se okitila srebrnom medaljom'', istakao je trner i dodao da je sjajne borbe i ovog puta pružila i Kristina Milićević, u kategoriji do 57kg pobijedivši u 3 borbe, ali joj je u borbi za zlatnu medalju ovog puta nedostajalo malo sportske sreće pa se morala zadovoljiti srebrom.

Trener Vladan Milićević zaključio je da se u džudo klubu Jedinstvo klubu vrijedno radi, što pokazuju rezultati postignuti na dosadašnjim takmičenjima, te da je izuzetno ponosan na svoje takmičare i nastojaće da i u narednom periodu postižu nove rezultate.

Izvor i foto: Džudo klub Jedinstvo