U Bijelom Polju danas održano državno prvenstvo u karateu, u generalnom plasmanu najuspješniji karatisti iz Bara

Državno prvenstvo u karateu za poletarce, pionire i nade održano je danas u hali Nikoljac, u Bijelom Polju.

Najuspješniji u generalnom plasmanu bili su karatisti kluba iz Bara, dok su drugu i treću poziciju zauzeli karate klubovi Omladinac i Gorštak.

,,Jedno od naših obećanja je bilo da ćemo Prvenstvo države organizovati u svim regijama države i zadovoljstvo mi je da smo danas u Bijelom Polju. Zato sa ovoga mjesta želim da izrazim zahvalnost predsjedniku Opštine, gospodinu Smoloviću, direktoru Centra za sport i rekreaciju, gospodinu Maslovariću. Uz njihovu snažnu podršku danas imamo Prvenstvo u Bijelom Polju“, istakao je Predrag Perković, predsjednik Karate saveza Crne Gore.

Direktor JU Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić kazao je da je državno prvenstvo  još jedan u nizu sportskih događaja kojim žele da doprinesu razvoju sporta, ovom prilikom karatea. Karate je sport koji ima izuzetno značaj nu tradiciju u Bijelom Polju, istakao je Maslovarić i dodao da su naši sugrađani donosili i donose nacionalne, a imalo ih je koji su donosili vrijedne međunarodne medalje, tako da ovaj sport treba da se razvija i da se i dalje unapređuje.

On je saopštio da je za takmičenje  prijavljeno 418 takmičara iz čitave Crne Gore. Istakao je  da je prvenstvo dobra prilika da djeca na pravi način upoznaju Bijelo Polje i ponesu lijepe uspomene i sjećanja, a i da se vrate ponovo, kako djeca, tako i njihovi roditelji.

Podsjetimo , na takmičenju su učestvovala   418 takmičara i 35 ekipa u timskim nastupima

Prvenstvo je organizovao Karate savez Crne Gore u saradnji sa  JU Centar za sport i rekreaciju i Karate klubom Jedinstvo.

Redakcija Radija Bijelo Polje