Mančester Siti i Inter u četvrtfinalu

Fudbaleri Mančester Sitija i Intera plasirali su se u četvrfinale Lige Šampiona.

Siti je na svom terenu u revanš meču osmine finala ubjedljivo pobijedio Lajpcig 7:0 i nakon 1:1 u prvom okršaju u Njemačkoj izborio plasman među osam najboljih.

Fantastični Erling Haland postigao je het-trik već u prvom poluvremenu. Norvažanin je u 22.minutu pogodio iz penala, isti igrač bio je strijelac i dva minuta kasnije, na asistenciju De Brujnea, a treći gol je postigao u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena.

U 49.minutu već je bilo 4:0, strijelac Gundogan, koji je šutirao po zemlji sa 15 metara.

Haland je i u drugom poluvremenu nastavio da trese mrežu Lajpciga, pogodio je za 5:0 u 54.minutu, a samo tri minuta kasnije postigao je i svoj peti gol, za ubjedljivih 6:0. Norvežanin je zamijenjen u 63. minutu.

Konačnih 7:0 postavio je De Brujne u drugom minutu sudijske nadoknade.

U drugom meču večeri, Porto i Inter su odigrali bez golova u Portugalu 0:0, pa je tim iz Italije zahvaljujući pobjedi u prvom okršaju od 1:0 izborio plasman u četvrfinale.

U prvom poluvremenu Porto je bio bolji rival, prvo je zaprijetio Uribe u trećem minutu, ali je bio neprecizan. Igrao se 40. minut kada je Evanilson lijepo primio loptu u šesnaetsrecu, šutirao, ali je izblokiran.

Domaćin je napadao i u većem dijelu drugog poluvremena, ali bez pravih i konkretnih šansi. 

Najbolje prilike Porto je imao u petom minutu sudijske nadoknade kada su Taremi i Markano dva puta pogađali okvir gola Onane.

Sjutra će se za plasman među osam najboljih boriti Real Madrid i Liverpul, i Napoli i Frakfurt.

Plasman u četvrfinale Lige šampiona ranije su izborili Bajern Minhen, Čelsi, Milan i Benfika.

izvor-rtcg