U Džudo klubu “Favorit” 47 kandidata položilo pojaseve

U Džudo klubu “Favorit” danas je održano polaganje učeničkih pojaseva pred stručnom komisijom, a 47 mladih džudista demonstriralo je svoja znanja i tehnike koje su savladali tokom dijela prethodne i ove godine.

Komisiju su činili, predsjednik komisije Zoran Miloviċ 8. dan (džudista sa 41 godišnjim iskustvom), članovi Enes Camić 1.dan (džudista sa 25 godišnjim iskustvom) i Marijana Camić (odgovorno lice Džudo kluba “Favorit“).

„Polaganju je danas pristupilo 47 članova koji su stekli pravo da polažu pojas pred stručnom komisijom. Prisutan je bio i veliki broj roditelja. Ponosan sam na svoje članove koji su pokazali zavidna znanja tehnike pred vrhunskim stručnjakom i majstorem kao što je Zoran Milović. Zoran je bio naš gost i sinoć, na treningu, kada je izvršio kontrolne provjere kandidata i bio oduševljen atmosferom i sportskim duhom mojih članova, prije svega slogom u klubu. Održao je i seminar našim članovima koji održavamo tradicionalno, osmi put, pod nazivom „Promocija džudoa medju mladima“. Zahvalio bih se Zoranu koji je odvojio svoje dragocjeno vrijeme da podrži naš rad, juče smo se predstavili i na Danu reprezentacije u hali sportova „Nikoljac“, mogu reći da mi je srce puno i da sam veoma ponosan na rad i disciplinu svojih članova”, kazao je trener Džudo kluba  “Favorit”, Enes Camić.

On je podsjetio da je Zoran Miloviċ 8. dan, džudista sa 41 godišnjim iskustvom, bivši džudo reprezentativac, izdavač više knjiga i SFRJ kandidat za Olimpijske igre u Atlanti 1996 i učesnik pred olimpijskog turnira - kategorije A u Rimu 1996 godine. Prvi je crnogorski džudo trener i funkcioner specijalizovan u Japanu na Internacionalnom džudo institutu Kodokan i Međi univerzitetu u Tokiju. Sertifikat MOK-a sa potpisom predsjednika MOK-a Huan Antonio Samarana dobio je 1995. Član Skupštine Crnogorskog olimpijskog komiteta postao je 2005. Pokojni Filip S. Porter, bivši predsjednik Američkog olimpijskog džudo komiteta, uručio mu je nagradu za doprinos džudo sportu i ukupno životno djelo u Sent Luisu 2004. Član DAN Kolegijuma Džudo saveza SCG postao je 2004. Stručno-istraživački i publicistički radovi Zorana Miloviċa, po mišljenjima Miistarstva sporta RCG i Ministarstva kulture RCG, od posebnog su interesa za razvoj džudo sporta i fizičke kulture u Crnoj Gori. Dugogodišnji je službenik MUP-a RCG i Policijske akademije u Danilovgradu, specijalizovan na prestižnom policijskom Kejšćo centru u Tokiju i MOI internacionalnom centru iz Budimpešte. Član je Internacionalne policijske asocijacije i medjunarodni policijski i džudo trener specijalizovan u Japanu i SAD-u. U Pekingu je dva puta priman kod potpredsjednika MOK-a gospodina Yu Zaiqinga tokom Prvih Istorijskih Combat Games Beijing 2010. Predavanja i seminare držao je u Londonu, Njujorku -Menhetnu, Frankfurtu, Langenu i Čikagu.

Zoran Milović je istakao da već duže vrijeme, kao medjunarodni džudo trener, prati rad Džudo kluba “Favorit“, te da su, upravo zbog rezultata koji postiže taj klub, njegovom treneru Camiću, istinskom stvaraocu u džudo sportu, prije nekoliko godina u Podgorici uručili jedno vrijedno priznanje.

“Posvećenost džudo sportu i rad sa najrazličitijm grupama i uzrastima i paraolimpijskim džudistima i profesionalan pristup, opredijelili su nas da to bude opravo on. Pozivam sve sportske institucije da podrže rad kluba i Džudo akademije “Camić“ u interesu djece i omladine  Bijelog Polja. Sa moje strane, osim lične, u namjeri sam da podržim i medjunarodnu saradnju ovog kluba sa AJJF, te klubovima iz UK i SAD. Posebno sa Sensei Kaminagom Inueom i Kimurom i Takaicijem iz JPN i gosp. S. Jimerfildom iz SAD, koji su moji prijatelji a što planiramo u budućnosti kada se stvore uslovi za to”, naglasio  je Milović.

Pojaseve su položili: Mina Mustajbašić, Katarina i Hristina Jakovljević, Darisa i Daris Agović, Najda Lukač, Bekir Lukač, Nikolina Ilić, Marko Femić, Nedim Mujović, Faruk Hajdarašić, Džogović Hamza, Ildan Beganović, Uroš i Strahinja Sošić, Muhamed Destanović, Ahmed Kolić,  Emir Durović, Amal i Lamija Franca, Viktor Fatić, Hafsa Mekić, Alen Kujović, Adis Agić, Filip Tvrdišić, Hamza Kolić, Šejla Hodžić, Eman Salković, Murat Camić, Dino Durović, Jusuf Guberinić, Himo Franca, Talha Mekić, Kana i Kanita Džogović,  Halid Kolić, Ljuca Asmir, Ejub Guberinić, Omar Hodžić,  Hot Mensur, Emir Atulahović, Eman Čindrak, Ilhan i Tarik Erović, Amina Džogović i Elvis Destanović .

 

Izvor i foto: Džudo klub”Favorit”