Real ubjedljiv nakon preokreta na Enfildu, Napoli bolji od Ajntrahta

Fantastičan meč odigrali su Liverpul i Real Madrid na Enfildu u prvom okršaju osmine finala Lige šampiona, na kraju trijumf Reala rezultatom 5:2.

Domaći su bolje otvorili utakmicu, imali više loptu u nogama, što su praktično odmah i krunisali golom, prelijepo se u petercu Reala snašao Darvin Njunjez koji je nakon centaršuta Salaha petom savaldao golmana Kurtou, igrao se četvrti minut.

Liverpul je već u 14.minutu duplirao prednost, golman Reala, Kurota se nije najbolje snašao sa povratnom loptom u petercu i poklonio je Salahu, koji je lako pronašao put do mreže.

Samo sedam minuta kanije praktično iz prve prave prilike Real Madrid je smanjio na 2:1, odličan šut Vinicijusa iskosa sa desne strane, sa nekih petnaest metara, nemoćan Alison.

Upravo je golman Liverpula bio glavni krivac drugog gola za Real Madrid, Alison je pokušao da doda loptu saigraču, tom prilikom pogodio Vinicijusa, od kojeg se ona odbila u gol za 2:2, igrao se 36.minut.

Mogao je Real do potpunog preokreta već u prvom poluvremenu, ali je Alison spasio gol nakon šuta Rodriga u prvom minutu sudijske nadoknade, nakon odličnog kontra napada igrača Reala.

Samo dva minuta igre u drugom poluvremenu bilo je dovoljno Real Madridu da preokrene rezultat na 3:2, Modrić je izveo slobodan udarac, pronašao Milita koji je pogodio glavom za prednost gostiju iz Madrida.

Totalni šok za domaće navijače u 55.minutu, Benzema je šutriao sa šesnaest metara, lopta je na putu do gola pogodila štopera Liverpula Gomeza i završila u mreži Alisona za totalni preokret i 4:2 za Real Madrid.

Benzema je u 67.minutu nakon pasa Vinicijusa, lako izbacio dva igrača Liverpula i pogodio mrežu Alisona za ubjedljivih 5:2 za Real Madrid. 

U drugom meču večeri Napoli je slavio protiv Ajntrahta u Frankfurtu, takođe u prvom meču osmine finala, bilo je 2:0.

Prvi je zaprijetio Italijanski predstavnik i to u 34.minutu, kada je Lozano pogodio stativu.

Samo dva minuta kasnije prekšraj u šesnaestercu Frankfurta, sudija Dias pokazao je na bijelu takču, a tu odluku potvrdile su i sudije iz VAR sobe.

Jedanaesterac je izveo Kvaratškelia, ali je odlično reagovao golman Trap, pa je rezultat ostao 0:0.

U 40.minutu gol za goste, strijelac je bio Lozano, nakon pasa Osimena.

Već u sljedećem napadu Napolija Osimen je zatresao mrežu Frankfurta, ali je gol poništen zbog očiglednog ofsajda.

Napoli je imao dobru priliku u 56.minutu, Kvaratškelia je dobro šutirao, ali siguran golman Trap.

Dva minuta kasnije domaćin je ostao sa igračem manje na terenu, crveni karton je dobio Randal Kolo Munai, nakon oštrog starta.

Napoli je pitanje pobjednika riješio u 65.minutu, pogodio je Di Lorenco, asistirao je Kvaratškelia. 

Revanš dueli ovih rivala su 15.marta.

Sjutra će biti odigrana preostala dva prva meča osmine finala Lige šampiona, sastaće se Inter - Porto i Lajpcig - Mančester Siti, oba duela su od 21 sat.

izvor-rtcg