Talentovana Marija Femić zaigraće u dresu španskog rukometnog kluba HB CAMARGO 74

Rukometašica Marija Femić, ponikla u RK Jedinstvo, potpisaće ugovor na tri mjeseca sa španskim klubom HB CAMARGO 74, saopštili su iz bjelopoljskog kluba.

Nakon što je prve rukometne korake stekla u Rukometnom klubu Jedinstvo, u čijem dresu je od 2016. godine igrala na brojnim takmičenjima i bila najbolji asistent, ova talentovana Bjelopoljka, koja igra na poziciji beka, dvije sezone branila je boje kluba Komovi iz Andrijevice.

“Marija je svoj trenažni proces redovno obavljala u Rukometnom klubu Jedinstvo, gdje je, pored unaprjeđenja svoje igre, dala veliki doprinos razvoju naše pionirske ekipe. Ona će se sada, na šta smo vrlo ponosni, potpisivanjem ugovora za HB CAMARGO 74, pridružiti našoj nekadašnjoj igračici Anđeli Petrović.  Vjerujemo da je ovo pravi korak u daljem razvoju karijere Marije Femić i nadamo se  da će svojim znanjem, stečenim u Jedinstvu i kroz takmičenja ekipe Komova, postići zavidne rezultate u Španiji”, kazao je za radio Bijelo Polje trener mlađih kategorija RK Jedinstvo, Marko Stojanović.

I Marija Femić ponosna je na novi uspjeh, a poručila je da će učiniti sve da sjajnim partijama opravda povjerenje koje joj je ukazao šapnski klub.

"Treniram rukomet već sedam godina i vremenom sam naučila da je svaki dan novi izazov, nova prepreka koju možemo preći samo radom, trudom i upornošću. Kada sam dobila poziv za Španiju, shvatila sam da sam korak bliže ostvarenju svog zna, za koji se zaista borim. Ja ću dati sve od sebe da zablistam na utakmicama i na treninzima i nadam se da ću pokazati kvalitet i znanje stečeno u  Rukometnom klubu Jedinstvo”, kazala je Femić.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: RK Jedinstvo