Atletičari bjelopoljskog Jedinstva među najuspješnijim u Crnoj Gori

Atletski savez Crne Gore uručio je sedam priznanja atletičarima bjelopoljskog Jedinstva na svečanosti upriličenoj za najbolje u 2022. godini.

Za atletičare Jedinstva ovo je bila jedna od najuspješnijih sezona, a to, osim priznanja od Atletskog saveza Crne Gore, potvrđuje i to što je bjelopoljski klub zvanično od strane Ministarstva sporta rangiran kao drugi najuspešniji atletski klub u državi.

Trenerima, Osmanu Erović i Branu Maslovariću, dodijeljena je specijalno i posebno priznanje za ostvarene rezultate u 2022. godini, a nagrađeno je i pet bjelopoljskih atletičara.

Kristina Rakočević, vicešampionka Prvenstva malih zemalja Evrope, dvostruka seniorska državna prvakinja i osvajačica zlatnih medalja na MOSI igrama, dobila je specijalno priznanje.

Posebno priznanje pripalo je  Ristu Drobnjaku, koji je bio sedmi na prvenstvu Mediterana za mlađe seniore, državni prvak i zlatni u disku ,drugi u kugli na MOSI igrama, osvajač mnogih medalja na najjačim međunarodnim mitinzima u regionu…

I atletičarka Anđela Drobnjak dobitnica je priznanja sa najviše osvojenih medalja na državnom prvenstvu za seniorke, a i prvakinja je na 100m.

 Haris Adrović proglašen je za najboljeg mlađeg juniora u 2022. godini, a inače je juniorski državni reprezentativac, sedmi na Balkanu, prvi na školskoj Balkanijadi..

Atletičarka bjelopoljskog Jedinstva, Amra Hubanić, proglašena je za najbolju mlađu pionirku u državi, sa četiri državna rekorda, višestruka državna prvakinja itd...

Svečanosti koju je organizovao Atletski savez Crne Gore prisustvovali su I ministar za sport, Vasilije Lalošević sa saradnicima, kao i predsjednik COK-a, Dušan Simonović.

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto: AK Jedinstvo