Postavljanjem novih rekorda i osvajanjem medalja atletičari Jedinstva završili ovu sezonu

Postavljanjem novih rekorda i osvajanjem medalja na novogodišnjem atletskom mitingu u Beogradu, održanom u organizaciji AK Crvena Zvezda, atletičari bjelopoljskog Jedinstva završili su ovu sezonu.

Risto Drobnjak sa novim ličnim rekordom u bacanju kugle i rezultatom 18,35 m osvojio je bronzanu medalju, uprkos izuzetno jakoj konkurenciji.

“Ovom medaljom i rezultatom, Drobnjak  je pokazao da je u samom vrhu bacača kugle u regionu. Njegov rezultat prema tablicama Evropske atletske federacije vrijedi preko 1000 bodova, što je granica za izuzetno vrijedan rezultat. Inače, za bacača kugle u najjačoj kategoriji Drobnjak je još relativno mlad takmičar, a uz veći rad i ulaganja treba očekivati medalje na najvećim atletskim takmičenjima”, kazao je za Radio Bijelo Polje trener Osman Erović.

Njegov klupski drug, Haris Adrović, i na ovom mitingu u bacanju kugle za juniore osvojio je medalju i to srebrenu, sa rezultatom 15,85m, a prema riječima trenera Erovića, on trenutno važi za najvećeg talenta u bacanju kugle i diska, te a nema sumnje da će i on slijediti uspjeh svog starijeg klupskog druga, Rista Drobnjaka.

Enes Erović je na novogodišnjem atletskom mitingu u trci na 800m bio četvrti sa novim ličnim rekordnom, dok je Amra Hubanić bila peta u trci na 60m.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: AK JEDINSTVO