I ovog vikenda mečevi Mini lige, Vasilije Nedović i Nejla Husović proglašeni za najbolje

U okviru Put Gross Mini lige, koju organizuje Rukometni klub Jedinstvo, danas su odigrani mečevi prvog kola u kategoriji dječaka.

U prvom susretu rukometaši Jedinstva poraženi su od ekipe OŠ “Nedakusi”, rezultatom 5:12 (2:6), dok su u drugom meču rukometaši OŠ “Marko Miljanov” pobijedili su drugu ekipu RK Jedinstvo 15:9 (6:3).

Za najboljeg igrača prvog kola proglašen je Vasilije Nedović.

Danas su odigrane i utakmice drugog kola Put Gross Mini lige za djevojčice. Rukometašice iz OŠ “Nedakusi” poražene su od ekipe iz OŠ “Dušan Korać”, rezultatom 2:9. U drugom susretu ekipa OŠ “Vladislav Sl. Ribnikar” pobijedila je ekipu OŠ “Nedakusi”. Rukometašice “Dušan Koraća” pobijedile su RK Jedinstvo 1, rezultatom 4:3, dok je drugi tim Jedinstva poražen od OŠ “Marko Miljanov” – 4:1.

U drugom kolu titula najbolje rukometašica pripala je Nejla Husović, dok je u prvom kolu bila Dina Agović.

Trener mlađih kategorija RK Jedinstvo, Marko Stojanović, podsjetio je da je početku Put Gross Mini lige prethodilo potpisivanje memoranduma o saradnji sa Školskim sportskim savezom, što je omogućilo učešće osnovnih škola u ovom takmičenju.

“Povećan je nagradni fond, školama je obezbijeđen prevoz, za djecu marker, a uskoro i dresovi, tako da su škole oslobođene bilo kakvog troška. Prijavile su se četiri škole, uz učešće ekipa kluba. Plan je da se odigra skoro 40 utakmica uz svečanu i posebnu dodjelu priznanja i medalja”, kazao je trener Stojanović, napominjući da imaju podršku i rukometnog sudijskog para iz Bijelog Polja - Kadušić- Hasić, koji daju doprinos edukaciji djece na terenu i fer i korektnoj igri.

Stojanović je istakao i da Put Gross Mini liga predstavlja poseban projekat u našoj opštini, te da je okupila preko 150 djece koje očekuju brojna iznenađenja u ovoj sezoni.

“Školama učesnicima Rukometni Savez Crne Gore obezbijedio je određenu količinu lopti. Zaista jedinstven projekat koji su podržale sve relevantne insistucije: Rukometni Savez Crne Gore, Crnogorski školski sportski Savez, JU Centar za sport i rekreaciju i brojni sponzori”, napomenuo je Stojanović.

Autorka: Sanja Dulović

FOTO: RK Jedinstvo

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE