Šarčević najbolji mladi sportista u izboru COK-a

Bjelopoljski bokser, Mirko Šarčević, proglašen je za najuspješnijeg mladog sportistu Crne Gore u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) u 2022. godini.

Šarčević iz BK “Bijelo Polje” u 2022. okitio se bronzom na Evropskom prvenstvu za mlade u Sofiji u kategoriji do 71 kilogram, što ga je i predodredilo za ovo priznanje. Ovaj talentovani borac, koji već nekoliko godina oduševaljava Evropu bokserskim stilom, proglašen je i za najboljeg mladog takmičara u godini u izboru Bokserskog saveza Crne Gore.

U izjavi za Radio Bijelo Polje, Šarčević je kazao da je očekivao ovo priznanje, koje je rezultat zalaganja, truda i rada.

“Ovo mi priznanje veoma znači, koliko meni, toliko i mom klubu, jer daje posticaj za još bolje rezultate. Želio bih da se zahvalim svima koji su uz mene, Opštini Bijelo Polje, Bokserskom savezu Crne Gore, a najviše mom treneru, Mugoši Kovačeviću, koji me je svemu naučio”, kazao je Šarčević.

I trener Kovačević je kazao da je ponosan na Mirkov uspjeh.

“Veoma sam ponosan na dosadašnje rezultate koje je Mirko postigao, ali sam siguran da se neće zaustaviti na ovome”, istakao je Kovačević.

Šarčeviću će nagrada biti uručena na svečanosti u Vili Gorica, koja će se održati 27. decembra.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: privatna arhiva