Mladen Miladinović imenovan za selektora ženske U17 reprezentacije

Upravni odbor Odbojkaškog saveza Crne Gore imenovao je Mladena Miladinovića za selektora U17 ženske odbojkaške reprezentacije Crne Gore.

Nakon što su FIVB i CEV izvršili ažuriranje godišta i selekcija u mlađim reprezentativnim kategorijama, Odbojkaški savez Crne Gore je na prijedlog trenerske komisije OSCG za selektora ženske U17 reprezentacije imenovao Miladinovića, trenera bjelopoljskog Jedinstva i dosadašnjeg selektora U18 reprezentacije.

“Želim da se zahvalim Odbojkaškom savezu i trenerskoj organizaciji na ukazanom povjerenju da vodim U 17 reprezentaciju. Već za otprilike mjesec dana nas očekuje i prvo zvanično takmičenje, tako da stručni štab očekuje dosta posla koji se tiče selekcije igračica, pripremnog perioda i samog nastupa na takmičenju. Biće  to sigurno prilika da kroz utakmice koje nam slijede vidimo gdje smo kvalitetom u odnosu na ostale reprezentacije, a sigurno ćemo se truditi da se predstavimo u najboljem izdanju”, kazao je novizabrani selektor za Radio Bijelo Polje.

Naime, U17 žensku odbojkašku selekciju već u januaru očekuju Zonalne kvalifikacije za U17 Evropsko prvenstvo 2023.

Odbojkašice će kvalifikacije igrati 18-22.januara 2023.godine u Ankari (Turska), a protivnice će im biti odbojkašice Turske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Kosova i Moldavije. Direktan plasman na Evropsko prvenstvo izboriće prvoplasirana selekcija, dok će naredne 4 selekcije po plasmanu izboriti 2.rundu kvalifikacija, koje će se igrati u aprilu 2023.godine.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: privatna arhiva

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE