Selektor SAD: Pokazali smo šta možemo

Selektor fudbalske reprezentacije SAD Greg Berhalter izjavio je večeras u Dohi posle pobjede na Iranom i plasmana njegovog tima u osminu finala SP da su igrači dali sve od sebe i pokazali šta mogu.

Amerika je plasman u osminu finala obezbijedila pobedom nad Iranom od 1:0, u posljednjem trećem kolu Grupe B.

"U prvom poluvremenu smo pokazali šta možemo u fudbalskom smislu. U drugom dijelu smo pokazali šta možemo u smislu odlučnosti. Momci su dali sve od sebe, stisnuli zube i izborili plasman u osminu finala", rekao je Berhalter.

Amerika je zauzela drugo mjesto u grupi sa pet osvojenih bodova.

"Uspjeli smo da postignemo gol i sačuvamo prednost. Ponosan sam na momke. Bilo je teško pred kraj meča i želim da pohvalim našu odbranu. Čeka nas fantastičan meč protiv Holandije, jednog od favorita na Mundijalu. Ali želimo da iskoristimo ovaj trenutak, prije nego što se fokusiramo na taj meč", izjavio je kapiten SAD Tajler Adams.

SAD će u osmini finala igrati protiv Holandije, koja je zauzela prvo mjesto u Grupi A.

"Večeras je bilo mnogo emocija, rođendan mi je. Ali razmišljam samo o fudbalu, ostale stvari smo ostavili iza sebe", rekao je Junus Musa, vezista Amerike.

Selektor Irana: Nismo dali gol i kažnjeni smo


Selektor fudbalske reprezentacije Irana Karlos Keiroš izjavio je večeras u Dohi posle poraza od selekcije SAD da je pobjednika meča odlučila bolja igra Amerike u prvom poluvremenu.

"Počeli su mnogo bolje od nas. Bili su brži, imali bolju kontrolu igre. Zaslužili su da postignu gol. Drugo poluvrijeme je bilo suprotno. Zatvorili smo im prostor, usporili ih i stvorili šanse, više nego Amerika u prvom dijelu", izjavio je Keiroš.

Iran je sa tri osvojena boda takmičenje završio kao treći u grupi.

"Nažalost u fudbalu će uvek biti kažnjena ekipa koja ne postigne gol. Ekipa koja je postigla gol u prvom poluvremenu zaslužuje pobjedu. Mi nismo dali gol i kažnjeni smo. Čestitam Americi i neka im je sa srećom u osmini finala SP", dodao je on

izvor-rtcg