Kramarić: Možemo da ponovimo rezultat iz Rusije

Hrvatski fudbaler Andrej Kramarić rekao je danas u Dohi da njegova ekipa na Svjetskom prvenstvu u Kataru može da ponovi rezultat iz Rusije, ali je istakao da je najvažnije da prvo prođe grupu.

"Za mene je ovo drugo Svjetsko prvenstvo, svi smo motivisani i spremni. U životu, pa tako i u fudbalu treba malo sreće. Imamo kvalitetan sastav, super smo ekipa, ali to moramo pokazati na terenu", rekao je Kramarić na konferenciji za novinare u Dohi, prenosi agencija Hina.

"Možemo da ponovimo rezultat iz Rusije, ali najvažnije je da prođemo grupu", dodao je on.

Napadač Hofenhajma je za Hrvatsku na velikim takmičenjima debitovao na Evropskom prvenstvu 2016, a potom je igrao na Mundijalu u Rusiji 2018, kao i na prošlogodišnjem šampionatu Evrope.

Za nacionalni tim je u 74 nastupa postigao 20 golova, od čega 15 pod vođstvom selektora Zlatka Dalića.

Dalić je prije nekoliko dana izjavio da je Kramarić sazrio i da je više fokusiran na poziciju na kojoj igra.

"Sigurno da svakom igrači znači podrška trenera, to je vrlo važna stavka u odnosu trenera i igrača. Motivisam sam, nisam opterećen i nadam se da ćemo se kasnije radovati dobrim rezultatima", kazao je 31-godišnji napadač.

Kramarić je dodao da je očekivao i teže vremenske uslove u Dohi.

"Solidno smo se prilagodili, zna i dune i neki vjetar. U glavi smo spremni, vrijeme i uslovi neće biti problem. Možda ćemo se i prehladiti od klimatizovanih stadiona", rekao je on.

Svjetsko prvenstvo dolazi u neobičnom, zimskom terminu, što je za napadača njemačkog kluba odličan termin.

"Super je tajming, jer do sada su velika takmičenja uvijek bila na kraju sezone. Igrači u ovom trenutku nisu umorni, svi će pucati od energije. Svjetsko će gorjeti", rekao je on.

Kramarić je otkrio i svog favorita na turniru.

"Lionel Mesi je najbolji igrač koji je ikada kročio na teren. Iz tog razloga navijam za njega, ali mislim da će to biti Brazil", rekao je Kramarić.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske, aktuelni vicešampioni svijeta, takmičenje u Kataru počinje u srijedu utakmicom protiv Maroka. U Grupi F su još i Belgija i Kanada.

izvor - rtcg