Radičević: Grmimo i protiv Poljske; Popović: Publika dosta učinila za nas

Kapitenka Crne Gore Jovanka Radičević nije mogla da sakrije emocije nakon trijumfa naše reprezentacije u duelu sa Njemačkom.

"Lavice" su velikom borbenpšću dobile večeras u punoj "Morači" 29:25.

"Srce mi je puno, hvala publici, koja nas je nosila. Ostala nam je još utakmica sa Poljskom, sigurno da ćemo da grmimo, da nosimo maksimalan broj bodova u Skoplje. Pozivam sve koji nas gledaju u Skoplju, da dođu, napune dvoranu i navijaju za nas. A onda ću da pozivam i za Ljubljanu", kazala je Jovanka Radičević.

Đurđina Jauković je bila najefikasnija sa devet golova.

"Čitava ekipa je bila na velikom nivou. Očekivali smo težak meč, ponosna sam na sve djevojke. Veliku zahvalnost dugujemo navijačima. Svi će pamtiti ovu atmosferu. Protiv Poljske nećemo kalkulisati - idemo na pobjedu. Zbog svih navijača koji će doći da nas bodre. Gradimo nešto za ono kasnije što dolazi", poručila je Jauković.

Nagrada za igračicu utakmice je otišla u ruke Mileni Raičević koja je doigrala dobro u oba smjera.

"Vratila sam se kao što sam i obećala. Uživamo da igramo u "Morači". Sigurno će nam biti teže u Skoplju, ali ćemo to nadomjestiti još boljom igrom. Protiv Poljske moramo igrati kao i na prethodne dvije utakmice. Svaka utakmica nam je kao finale, pa će nam i sljedeća utakmica biti finale", kazala je Raičević.

Popović: Publika dosta uticala na nas

I selektorka Bojana Popović je bila oduševljena i igrom i atmosferom.

"Znali smo da će biti borba 60 minuta. Njemačka je fizički i trkački moćna. Imaju bekove, koji se rotiraju i svaki na svoj način zna da napadne, Bolk je pokazala kvalitet u drugom poluvremenu, gdje je neke stvari rješavala sama, ali smo na kraju uspjeli da se izborimo sa njima i meč završimo kako treba. Mislim da je publika dosta toga učinila za nas, mnogo im hvala. Bez njih bi ovo bilo teško. Djevojke su bile fantastične, ponosna sam na njih. Samo tako treba da nastavimo", kazala je nakon meča Popović.

izvor:rtcg