Na Patkovoj otoci novi sportski sadržaji

Neuobičajeno lijepo vrijeme za ovo doba godine i vrijedna donacija NVO „ Centar za afirmaciju sporta i mladih“ iz Podgorice bili su juče izuzetan spoj za sve one koji vole basket, kazao je za Radio Bijelo Polje direktor JU Cenar za sport i rekreaciju Marko Maslovarić.

On je istakao da je ovom vrijednom donacijom upotpunjena sportska priča kada je u pitanju Patkova otoka, gdje se kako je kazao, juče okupio veliki broj sugrađana.

„Jučerašnja sportska aktivnost organizovana je u cilju afirmacije sporta, ovoga puta košarke u Bijelom Polju, a vrijedna donacija NVO „ Centar za afirmaciju sporta i mladih“ iz Podgorice uvidu oficijalne 3x3 FIBA konstrukcije, samo je upotpunila sveopšte zadovoljstvo, jer smo sada zaokružili sportku priču kada je Patkova otoka u pitanju. Koristimo priliku da se zahvalimo NVO Centru za afirmaciju sporta i mladih za donaciju koja je prepoznao naša zalaganja u promociji sporta“ kazao je Maslovarić.

On je kazao da su taj lijepi događaj u našem gradu iskoristili i članovi KK Jedinstvo koji su organizovali promociju ovog sporta i uz polaznike škole košarke "Jedinstvo 1950" na novom basket terenu, demonstrirali prve naučene korake u ovoj igri.

„ To je zbilja bila jedna uspješna sportska priča uz prisustvo velikog broja građana i djece, a nama je to i bio cilj, da promovišemo sport, zdrave stilove života i afirmišemo što više mladih ljudi da se bave sportom“ istakao je Maslovarić.

On je dodao da se pored terena za basket na Patkovoj otoci nalaze i tereni za mali fudbal, poligon za odbojku na pijesku, igralište za najmlađe i trim staze,  što kako je kazao Maslovarić, označava i završetak druge faze radova na ovom modernom sportskom terenu.

„Očekuje nas i treća faza radova gdje će se raditi i na ozelenjavanju te površine i izgradnji parka, a postaviće se i ograde između poligona, tako da će Bjelopoljci imati jedan moderan sportski kutak, multifunkcionalan, jer pored sportskih pruža i lijep prostor za odmor“ kazao je Maslovarić.

 

 Tekst:Vanja Šabanović

Foto:JU Centar za sport i rekreaciju