Ekipa „4 sobe“ iz Pljevalja pobjednik FIBA 3x3 turnira u basketu

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Ekipa „4 sobe“ iz Pljevalja pobjednik je FIBA 3x3 turnira u basketu, koji je danas održan u Bijelom Polju, u organizaciji 3x3 Montenegro i Centra za sport i rekreaciju.

Tim iz Pljevalja u finalu je savladao ekipu Hoopers i tako osvojio turnir, koji je okupio 10 ekipa iz Bijelog Polja i Crne Gore.

Kapiten pobjedičkog tima, Dejan Džaković, kazao je za Radio Bijelo Polje da je ovaj trijumf uslijedio nakon osvajanja turnira u Kolašinu.

„Ekipe za koje smo očekivali da će nam biti ozbiljni konkurenti i protivnici ispale su prije finala, tako da  u samoj završnici i nije bilo teško trijumfovati“, istakao je Džaković, dodajući da je organizacija basket turnira bila na viskom nivou.

U okviru FIBA 3x3 turnira u basketu danas je na sportskim poligonima u Nikoljcu održano i takmičenje ‘Martinova trica’, a najbolji u šutiranju trojki bio je Aleksandar Pješčić.

Organizatori su oragnizovali i takmičenje za najmlađe kategorije, kao i igre za publiku, pa su ljubitelji sporta iz Bijelog Polja uživali u kvalitetnom cjelodnevnom programu, ali i sjajnom basketu.

Bijelo Polje je bilo peta stanica ljetnje turneje FIBA 3x3 basket turnira, a u proteklom periodu takmičenja su održana u više crnogorskih gradova. Nakon turnira u Bijelom Polju, slijedi polufinale u Budvi, tako da se 3x3 Montenegro basket turnir polako privodi kraju.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Dalibor Rakočević