Mirko Šarčević i Filip Božović na pripremama za Vojvođansku zlatnu rukavicu

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Bjelopoljski bokseri, Mirko Šarčević i Filip Božović, učestvovaće na međunarodnom turniru Vojvođanska zlatna rukavica, koji će se od 13. do 19. septembra održati u Subotici.

Pored Šarčevića (do 71 kg)  i Božovića (do 54kg)  iz Bokserskog kluba Bijelo Polje, u mladoj bokserskoj reprezentaciji  su i Tomislav Đonović (do 60, Zlatičanin) i Nikola Radanović (do 67, Budva).

Bjelopoljci će se danas pridružiti ostalim crnogorskim bokserima, koji odrađuju zajedničke pripreme sa reprezentacijom Srbije, na Paliću.

Takmičare će predvoditi treneri Mugoša Kovačević i Momčilo Zlatičanin, a kako je Kovačević kazao za Radio Bijelo Polje Vojvođanska zlatna rukavica je odličan test za naše boksere.

“To će ujedno biti kontrolni turnir za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Španiji", kazao je trener BK Bijelo Polje.

Kovačević je istakao i da je uvjeren da će naši bokseri dati svoj maksimum, te da medalja neće izostati.

Kovačević je napomenuo da su bokseri BK Bijelo Polje, Luka Gačević  - 63,5 kg i Đorđe Smolović – 71kg dobili poziv za učešće na kampu, koji se održava na Žabljaku, a gdje trenutno borave aktuelni seniroski šampion svijeta do 71 kg Juri Zaharijev i aktuelni šampion Evrope do 57 kg, Ajder Abduairimov.

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto: BK Bijelo Polje