Srebrna medalja je za mene zlatna, cilj nije ostvaren

Najbolja crnogorska atletičarka Marija Vuković kazala je da je srebrna medalja koju je osvojila na Evropskom prvenstvu u Minhenu za nju zlatno odličje, i samo dio cilja koji je postavila. Ona je u emisiji Dobro jutro Crna Gora na TVCG govorila o utiscima nakon fenomalnog uspjeha koji je postigla, preskočivši visinu od 195 cm.

"Juče sam se vratila u Atinu, nijesam imala još taj osjećaj dočeka i radovanja s najbližima. Totalno sma bila komirana da nijesam bila sigurna da ću ustati da se jutros uključim", kazala je Marija.

Kaže i kako je poremetilo to što je ostala bez finala u Oregonu.

"To me malo poremetilo, da sam bila upala u neku fazu depresije, u smislu razočaranja. Ali sam nakon toga uzela nedjelju dana odmora, malo sam opustila glavu i kad sam se vratila shvatila sam da sam spremna, i da želim da budem u vrhu", kazala je Marija.

Medalja koja je srebrna, kaže, za nju je zlatna.

"Očekivala sam da će ta medalja doći, vjerovala sam da će se to desiti. Iskoristila sam taj trenutak. Ali cilj nije ostvaren. Medalja jeste tu, jeste bila dio cilja, ali znate koji je moj glavni cilj", rekla je Marija.

Sve se, pak, kaže dešava s razlogom: "Sve što je trebalo da se desi, desilo se. I ova medalja koja je možda trebala da se desi ranije  došla je u pravom trenutku".

Nada se, kaže, da će 8. ili 9. septembra biti u Crnoj Gori, kako bismo zajedno proslavili medalju.

Izvor: Rtcg