I ovog ljeta škola kajaka u Bijelom Polju

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Centar za sport i rekreaciju i ove godine organizuje školu kajaka, koja će trajati od 15. jula do 1. septembra, saopštio je za Radio Bijelo Polje direktor ove ustanove, Marko Maslovarić.

On je kazao da će i ove godine škola biti besplatna, a vodiće je instruktor kajaka Mirko Stanić, uz pomoć Mirsada Lukača i Vuka Nišavića.

„Sa željom da našim sugrađanima pružimo priliku da se oprobaju u kajakaštvu, odlučili smo da i ove godine pokrenemo školu kajaka, tako da se svi zainteresovani mogu prijaviti na plaži Vidojevine, gdje će se i održavati. Broj mjesta je ograničen, zbog bezbjednosti svih polaznika, a prednost će imati oni koji su i prošle godine bili polaznici ove škole, kao i mališani, kojima je potrebna i saglasnost roditelja“, kazao je Maslovarić.

Maslovarić je istakao i da će Bijelo Polje uskoro dobiti i kajakaški klub.

„U toku ovog ljeta ćemo imati i osnovan klub, pripremamo dokumentaciju i vjerujemo da ćemo na taj način dodatno oživjeti kajakaštvo, koje ima dugu tradiciju kod nas, ali koje je u jednom trenutku bilo i malo zaboravljeno“, naglasio je on.

Direktor Centra za sport i rekreaciju najavio je i školu plivanja.

„Trenutno radimo na izradi plana i programa, dobijanju sertifikata za vođenje ove škole, pa se nadam da će škola plivanja početi već krajem jula“, saopštio je Maslovarić.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: arhiva RBP