Crvena zvezda šampion ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su  šampionsku titulu u ABA ligi, pošto su u odlučujućoj utakmici finala pobijedili Partizan sa 80:77.

Crveno-bijeli su slavili ukupnim rezultatom 3:2 i tako osvojili šesti trofej regionalnog šampiona čime su se izjednačili sa Partizanom.Na drugoj strani, crno-bijeli su igrali svoje prvo finale ABA lige od 2013. godine i nisu uspjeli da sedmi put u istoriji osvoje trofej.Crvena zvezda će, kao pobjednik regionalnog takmičenja, i naredne sezone igrati Evroligu.

Najbolji kod Zvezde bio je Dejan Davidovac sa 15 poena i šets skokova, a pratio ga je Nejt Volters sa 12 poena i sedam asistencija. Nikola Kalinić je upisao 11 poena i šest skokova, a Luka Mitrović 10 poena.Najefikasniji kod Partizana bio je Kevin Panter sa 27 poena. Dvocifreni kod crno-bijelih bili su još Aleksa Avramović sa 12 i Dalas Mur sa 11 poena.

Zvezda je bolje počela meč, bila je agresivnija i bolja u skoku pa je i povela sa 6:0, nakon čega je uslijedila serija promašaja na obje strane dok Partizan trojkom Pantera nije izjednačio na 6:6. Nakon toga se igralo koš za koš, da bi tačku na prvu dionicu stavio Panter trojkom uz zvuk sirene za prednost crno-bijelih od 20:18.

Izvor: Rtcg