Sjajan uspjeh atletičara Jedinstva, sa seniorskog Prvenstva Crne Gore donijeli čak 10 medalja

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Atletičari bjelopoljskog Jedinstva osvojili su deset medalja na Prvenstvu Crne Gore za seniore, održanom proteklog vikenda u Baru.

Oni su osvojili tri zlatne, četiri srebrne i tri bronzane medalje.

Kristina Rakočević, inače bivša svjetska šampionka, imala je sjajan nastup i sa dvije ubedljive pobjede došla je do dvije zlatne medalje. Bila je najbolja u bacanju diska, sa rezultatom 51,46m, kao i u bacanju kugle - 13,86m. Sjajna Kristina Rakočević uspjela je da ostvari i normu za nastup u reprezentaciji, pa će Crnu Goru predstavljati na Prvenstvu Malih Zemalja, koje će se održati 11. juna na Malti, kao i na Prvenstvu Balkana, od 17. do 19. juna u Rumuniji.

Prvenstvo Crne Gore obilježila je atletičarka Anđela Drobnjak, koja je osvojila čak šest medalja.

Bila je prva u trci na  100m (12,99), srebrna u troskoku (11,50), osvojila je i dvije srebrne medalje u štafetama 4×100m i 4×400m. U ovim štafetama veliki doprinos rezultatu dale su i mlade atletičarke  - Nađa Obradović, Milja Joksimović, Jovana Obradović i Dušica Bošković.

Drobnjak je bila odlična i u skoku u dalj (5,38) i skoku u vis (155 cm), pa se okitila sa još dvije bronzane medalje.

Vrijedan rezultat ostvario je Risto Drobnjak, koji u bacanju kugle osvojio srebro, iza aktuelnog rekordera Crne Gore Tomaša Đurovića sa rezultatom, ličnim rekordom 18,30cm. Risto Drobnjak je ovim rezultatom obezbijedio plasman i za nastup na Mediteranskim igrama za mlađe senior, koje će se održati krajem avgusta ili početkom septembra u Italiji.

Drobnjak je osvojio i bronzanu medalju u bacanju diska (45,57m.)

Treneri atletičara Jedinstva, Osman Erović i Brano Maslovarić, u izajvi za Radio Bijelo Polje saopštili su da su jako zadovoljni rezultatima takmičara, ističući da je ovaj uspjeh potvrda ozbiljnog rada.

“Ovi rezultati su jako obećavajući i za sve ono što nas očekuje u nastavku sezone, pa se nadamo da ćemo dobar rezultat ostvariti i na ekipnom prevenstvu, kao i na MOSI igrama. Jedino ostaje žal što I pored toliko medalja i uspješnog nastupa Anđela Drobnjak nije ostvarila normu za igre Malih Zemalja i Prvenstvo Balkana, a bila je jako blizu”, istakao je trener Erović.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: AK Jedinstvo