Prve utakmice polufinala Kupa Crne Gore

Košarkaši Majamija pobijedili su prošle noći na svom terenu Atlantu sa 115:105, i tako su došli do vođstva 2:0 u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Tim sa Floride je tokom posljednje četvrtine vodio sa maksimalnih 94:78, gosti su zatim napravili seriju 12:0, a na nešto više od tri minuta prije kraja "trojkom" srpskog igrača Bogdana Bogdanovića smanjili su rezultat na 104:101.

Ipak Majami je do kraja uspio da sačuva rezultatsku prednost i povede sa 2:0 u plej-ofu. Oni do sada nijednom nisu izgubili u plej-ofu, kada povedu sa 2:0, dok Atlanta takođe nikada nije došla do potpunog preokreta, nakon što izgubi prve dvije utakmice.

Rekord karijere u plej-ofu zabilježio je igrač Majamija Džimi Batler sa 45 poena, i po pet skokova i asistencija, Tajler Hiro je dodao 15 poena, dok je Maks Strus upisao poen manje.

Bogdanović je u poraženom timu postigao 29 poena, od čega 19 u posljednjoj dionici. On je iz igre šutirao 12/18, dok je za tri poena šutirao 5/10. Srpski igrač je upisao i četiri skoka i tri asistencije.

Trej Jang je dodao 25 poena, sedam asistencija i šest skokova, uz čak 10 izgubljenih lopti, a Deandre Hanter je zabilježio 16 poena.

Treći meč plej-ofa igra se u noći između petka i subote u Atlanti.

Memfis je na svom terenu savladao Minesotu sa 124:96, i tom pobjedom su došli do izjednačenja 1:1, u plej-ofu Zapadne konferencije.

Izvor: Rtcg