Šarčević u osmini finala EP u Sofiji, na šampionatu i Božović i Đinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Crnogorski bokser, član BK Bijelo Polje, Mirko Šarčević, plasirao se u osminu finala Evropskog prvenstva za mlade u Sofiji.

On je juče u prvom kolu u kategoriji do 71 kilogram, jednoglasnom odlukom sudija, pobijedio Izraelca Jirisa Sijela 5:0.

“Bio je jako ubjedljiv, iako je promijenio kategoriju u kojoj se takmiči. Naredni rival će mu u nedjelju biti Šveđanin Sigfrid Džonatan Jonson, koji je na startu, nokautom u drugoj rundi, eliminisao Litvanca Pauliusa Vilkasa. Očekujemo da će Šarčević trijumfovati i u tom meču, te da će se sa ovog prvenstva vratiti sa medaljom, jer nam je to cilj”, kazao je trener bjelopoljskog boksera, Mugoša Kovačević.

Pored Šarčevića, Crnu Goru na Evropskom prvenstvu za mlade predstavljaju i Filip Božović iz BK Bijelo Polje i Tomislav Đinović iz BK Zlatičanin.

Danas će u ring Tomislav Đinović, kojem će u kategoriji do 60 kg  rival biti Litvanac Paulis Bublis.

“Meč je zakazan za 18 časova, tako da očekujemo još jednu pobjedu danas”, kazao je trener Mugoša za Radio Bijelo Polje.

Kako je Mugoša najavio, već sjutra boriće se i Bjelopoljac Filip Božović, u kategoriji do 54 kilograma, protiv Poljaka Nikodema Šafarža.

“Ovo je njegov prvi nastup u konkurenciji mladih, siguran sam da će dati svoj maksimum, jer je ovo jako važan nastup za njegovo dalje napredoavanje, tako da vjerujemo u njega”, istakao je Mugoša.

Šampionat u Sofiji, koji traje od 12. do 22. aprila, okupio je više od 400 takmičara iz 40 država, a crnogorsku selekciju predvode treneri Mugoša Kovačević i Momčilo Zlatičanin.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: BK Bijelo Polje