Istorijski dan za bjelopoljski fudbal, potpisan ugovor o izgradnji trening kampa

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević i predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, potpisali su danas ugovor o zajedničkoj izgradnji trening kampa u Lješnici, koji će sadržati dva pomoćna fudbalska terena, kao i multifunkcionalne infrastrukturne objekte i sadržaje.

Savićević je istakao da je ovo veliki dan za fudbal u Bijelom Polju, te da je riječ o istorijskom projektu, čijom realizacijom će biti riješen višedecenijski problem.

„Fudbalski savez Crne Gore je prepoznao Bijelo Polje kao fudbalski centar, kojem je, pored stadiona koji zadovoljava gotovo sve kriterijume odigravanja svih utakmica na državnom nivou, nadostajao taj pomoćni teren. Cilj nam je da što prije uradimo idejni, a  potom i glavni projekat, da zajedničkim snagama krenemo u izgradnju trening kampa koji će najviše koristiti Fudbalskom klubu Jedinstvo, ali i ostalim klubovima iz Bijelog Polja, te koji će se koristiti i za pripreme reprezentacija. Ovim projektom, nakon Berana, nastavljamo sa  ulaganjem u sjever, jer smo svjesni da lokalne samouprave i opštine imaju manje budžete, zato smo tu da pomognemo“, istakao je predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

On je saopštio da današnjim potpisivanjem ugovora i kupovinom zemljišta započinje projekat, ali je kazao i da se nada da neće biti nikavih kočnica u njegovoj realizaciji.

„Što  se tiče FSCG neće biti kočnica, jer želimo da u što bržem i kraćem roku  realizujem ovaj projekat, izgradimo kamp, dva pomoćna terena sa prirodnom i vještačkom travom, kao i objekte koji će se koristiti za trenažni proces, kako Jedinstva, tako i ostalih klubova iz Bijelog Polja i sa sjevera, ali i reprezentativnih selekcija. Teško je reći kada će biti sve završeno, ali ovo je veliki korak,  sada slije administartine i tehničke procedure, ali ako sve bude išlo pravilnom dinamikom, nadam se da će se sa radovima krenuti sledeće godine“, naglasio je Savićević, dodajući da se nada da će u nekom doglednom periodu, poslije izgradnje trening kampa, krenuti i sa rekonstrukcijom glavnog stadiona u Nikoljcu.

Predsjednik Opštine, Petar Smolović, zahvalio je Fudbalskom savezu Crne Gore, posebno predsjedniku Savićeviću, na svemu što rade za Bijelo Polje.

„Ove godine se obilježava 100 godina Fudbalskog kluba Jedinstvo, to je duga tradicija i za mnogo veće fudbalske sile nego što je Crna Gora i Bijelo Polje. I upravo simbolično na tu 100 godišnjicu Fudbalski savez je uradio mnogo za Bijelo Polje, na čemu im se još jednom zahvaljujemo“, rekao je Smolović.

On je podsjetio da su prije nekoliko mjeseci na gradskom stadionu  postavljeni savremeni reflektori vrijedni preko 600 hiljada eura,  postavljeno je i  1500 sjedišta na istočnoj tribini, a u toku je projekat zajedničke rekonstrukcije zapadne tribine.

„Ali kruna naše saradnje je potpisivanje ovog ugovora, tako da će se na lokaciji Lješnice, koja je udaljena oko 1 km od centra grada, graditi multifunkcionalni fudbalski sadržaji, koji će biti važni ne samo za Bijelo Polje, već za cijeli sjever Crne Gore u smislu razvoj fudbala. Konačno, zahvaljujući FSCG i gospodinu Savićeviću, vraćamo Bijelo Polje na fudbalsku kartu Crne Gore i regiona“, poručio je Smolović.

Da je ovo istorijski dan za Bijelo Polje i FK Jedinstvo, potvrdio je i predsjednik tog kluba i potpredsjednik Opštine, Nermin Bećirović.

 „Najveći problem bjelopoljskog fudbala i njegovog razvoja bio je upravo nedostatak pomoćnog terena, ali ovim danas rješavamo taj problem, što je jako značajno, ne samo za FK Jedinstvo, već i ostale klubove i školica fudbala u Bijelom Polju, jer će se konačno steći kvalitetni uslovi za treniranje. Zato u ime kluba Jedinstvo želim da zahvalim Fudbalskom savezu Crne Gore i predsjedniku Savićeviću, kao i predsjedniku Opštine, Petru Smoloviću, koji je takođe prepoznao i razumio potrebe našeg kluba“, kazao je Bećirović.

Autorka i foto: Sanja Dulović