Sportsko takmičenje “Super đak” startuje 15. marta, cilj razvoj školskog sporta

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Mini liga osnovnih škola “Super đak” održaće se od 15. marta do 15. aprila u Bijelom Polju, u organizaciji Centra za sport i rekreaciju, saopštio je za Radio Bijelo Polje direktor te javne ustanove, Marko Maslovarić.

On je istakao da je riječ o sportskom takmičenju, u kojem će učestvovati učenici 5. i 6. razreda bjelopoljskih osnovnih škola.

“U okviru lige ‘Super đak’ oraganizovaćemo takmičenje u mini basketu, mini rukometu, mini odbojci, malom fudbalu, atletici i šahu i to po propozicijama koje je uredio Školski sportski savez Crne Gore. Na ovaj način želimo dodatno da afirmišemo školski sport i da još jednom ukažemo na važnost fizičkih aktivnosti i zdravih stilova života. Takođe, ovo je odlična prilika da se djeca dodatno aktiviraju kroz sportska nadmetanja i srećni smo što poslije dvije godine možemo organizovati školska takmičenja u zatvorenom prostoru, bez restrikcija i ograničenja, tako da je upravo liga ‘Super đak’ šansa da i na ovaj način unaprijedimo školski sport”, naglasio je direktor JU Centar za sport i rekreaciju.

Najavio je da će osim utakmica, koje će organizovati sa profesorima fizičkog vaspitanja i trenerima iz opštinskih sportskih klubova, uključiti i ostalu djecu kao sportske novinare i fotoreportere sa mjesta na kojima se takmičenja organizuju.

“Ovu ligu organizujemo u saradnji sa profesorima fizičkog vaspitanja, koji će tehnički i nositi sam projekat i to posredstvom koordinatora za školski sport u Bijelom Polju, pri Školskom sportskom savezu Crne Gore, Aleksandra Fatića. Podršku će im dodatno dati naši treneri iz sportskih klubova Jedinstva. Vjerujemo da će iz te sinergije proisteći dobar rezultat, koji se najviše ogleda u razvoju dobre prakse i dodatnom širenju baze sporta i rekreacije u Bijelom Polju, kao i fer plej nastupanju i navijanju za svoj tim”, saopštio je Maslovarić, dodajući da im je cilj i da ovim takmičenjem razviju ljubav mladih i prema sportskom novinarstvu, s obzirom da će upravo oni učestvovati u praćenju mečeva i kreiranju izvještaja nakon odigranih utakmica.

U takmičenju “Super đak” učestvovaće djeca iz više osnovnih škola i to:,,9.Maj"- Sutivan, ,,Dušan Korać", ,,Marko Miljanov", ,,Vladislav Sl.Ribnikar" - Rasovo, "Krsto Radojević" - Tomaševo, ,,Nedakusi", ,,Pavle Žižić" - Njegnjevo, ,,Braća Ribar" - Zaton, ,,Aleksa Bećo Đilas" - Ravna Rijeka i ,,Vuk Karadžić" - Bistrica.

Utakmice će se održavati u fiskulturnim salama OŠ ,,Vladislav Slobodanov Ribnikar"- Rasovo, OŠ ,,9.maj" - Sutivan i OŠ ,,Marko Miljanov".

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Centar za sport i rekreaciju, arhiva RBP