Benzema odveo Real u četvrtfinale, prošao i Siti

Real Madrid je na krilima Karima Benzeme, koji je upisao het-trik, savladao Pari Sen Žermen u Madridu 3:1 i prošao u četvrtfinale Lige šampiona. "Kraljevski klub" je tako nadoknadio poraz iz prvog meča 1:0. Prošao je i Siti, koji je odigrao bez golova sa Sportingom na "Etihadu", ali je sav posao završio još u prvom duelu 5:0.

PSŽ je bio bolji rival u prvom dijelu, odmah je nametnuo svoj ritam, dva puta je u prvih 20-ak minuta pokušao Mbape, ali je Kurtoa sačuvao mrežu. Na drugoj strani, Benzema je mučio odgranu gostiju. Prvo je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora krajnjim naporom odbranio Donaruma, da bi Francuz nakon toga bio zamalo neprecizan glavom.

I onda u 37. minutu mat u dva poteza PSŽ-a. Nejmar je sa svoje polovine iz prve odigrao za Mbapea, koji se stuštio ka golu Reala i sa 13-14 metara pogodio donji desni ugao.

U nastavku ništa se ozbiljnije nije dešavalo do 64. minuta, kada je Real praktično ni iz čega došao do izjednačenja.

Donaruma je kardinalno pogriješio, izgubio je loptu u svom kanzenom prostoru, Vinisijus je uposlio Benzemu, kome nije bilo teško sa peterca da pošalje loptu u mrežu.

U narednih 10 minuta Real je imao još dvije velike šanse. Benzema je glavom šutirao tik pored stative, dok je Vinisijus sa nekoliko metara prebacio gol.

I onda u dva minuta Benzema je kompletirao het-trik. U 76. minutu, fenomenalnu asistenciju Modrića, Francuz je krunisao golom sa 10-11 metara, da bi nakon toga kaznio grešku Markinjosa i udarcem iz prve sa ivice kaznenog prostora matirao Donarumu.

Do kraja, PSŽ je zaprijetio samo jednom. U nadoknadi je Mesi pokušao iz slobodnjaka, lopta je otišla preko gola , pa je ostalo 3:1.

U Mančesteru, očekivano, samo puko odrađivanje posla, Siti je čuvao snagu za izazove u nastavku sezone, Sporting je makar malo popravio utisak iz prvog duela.

IZVOR:RTCG