Sjajan početak sezone za bjelopoljske atletičarke, tri medalje na prvenstvu u krosu

Atletičarke Jedinstva osvojile su tri medalje na prvenstvu Crne Gore u krosu, koje je po 64. put održano na stazi ispod Trebjese u Nikšiću.

Nejra Suljević bila je prva u trci na 800m, u kategoriji mlađih pionirki i okitila se zlatnom medaljom.Njena klupska drugarica, Milica Femić, u istoj disciplini  osvojila je srebro.

Zapažen nastup imala je i Dušica Bošković, koja je u trci starijih juniorki bila treća, te je osvojila bronzanu medalju.

Atletičarke Jedinstva na ovom takmičenju predvodio je trener Branislav Maslovarić, koji je za Radio Bijelo Polje rekao da je zadovoljan nastupom svojih takmičarki.

“S obzirom da je ovo prvo takmčinje u ovoj godini, te da su loši vremenski uslovi otežali pripreme, moramo biti zadovoljni ovim rezultatom”, kazao je trener Maslovarić.

Nacionalno prvenstvo u krosu, održano je u tehničkoj organizaciji AK „Nikšić“, pod pokroviteljstvom ASCG, uz podršku Uprave za sport i mlade.

Na prvenstvu je nastupilo preko 130 atletičara iz atletskih klubova „Budućnost“, „Mornar“, „Lovćen“, „Nikšić“, „Jedinstvo“, „Sanja“, „Lim“, „Sparta“, „Zeta 2012“, „Garač", „Rudar", „Orion Ulcinj“ i „Podgorički maraton“, dok su van konkurencije učestvovali članovi AK „Trebinje“.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: AK Jedinstvo