Atletičari Jedinstva treći na 14. Zimskom bacačkom kupu

Atletičari bjelopoljskog Jedinstva osvojili su treće mjesto na 14. Zimskom bacačkom kupu, održanom juče u Baru.

Uprkos velikoj konkurenciji, Bjelopoljci su, predvođeni sjajnim Ristom Drobnjakom, uspjeli da osvoje 70 bodova i nađu se među najboljim crnogorskim ekipama.

U pojedinačnim nastupima, Risto Drobnjak bio je prvi u bacanju kugle sa rezultatom 17,21m, a najbolji je bio i u bacanju diska 36,59 m. U istim disciplinama, Drobnjaka je pratio Eldin Pućurica, koji je osvojio drugo mjesto.

U kategoriji mlađih juniora bio je odličan Haris Adrović, koji je bio prvi i u bacanju kugle, i u bacanju diska, sa rezultatima  14,10m  i 32,42m.

Uspješan nastup imao je i Emin Kurgaš, koji je osvojio prvo mjesto u bacanju diska(21,30), dok je bio drugi u  bacanju kugle  (11,02). 

Najmlađi član bjelopoljske ekipe, Denis Kapetanović, bio je treći u bacanju kladiva, sa rezultatom 20,69.

Trener bjelopoljskog Jedinstva, Osman Erović, kazao je za Radio Bijelo Polje da je jako ponosan na svoje atletičare, koji su ostvarili sjajan rezultat na 14. Zimskom bacačkom kupu.

“U konkurenciji od 10 ekipa, uspjeli smo da budemo među najboljima, takmičenje smo završili na trećem mjestu i moram biti zadovoljan, posebno što su ostale ekipe bile brojnije od naše”, rekao je Erović.

Zimski bacački kup Crne Gore okupio je oko 60 atletičara iz deset atletskih klubova.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: AK Jedinstvo