Medvedev preuzeo prvo mjesto, Nadal na četvrtom

Srpski teniser Novak Đoković zauzima drugo mjesto na danas objavljenoj ATP listi, iza Rusa Danila Medvedeva.

Đoković je drugi sa 8.465 bodova, 150 manje od Medvedeva. Srpski teniser izgubio je prvu poziciju eliminacijom u četvrtfinalu turnira u Dubaiju protekle nedjelje, dok je Medvedev stigao do polufinala turnira u Akapulku.

Đoković je ukupno 361 nedjelju proveo na prvom mjestu svjetske rang-liste, po čemu je rekorder. Posljednji boravak na prvom mjestu on je počeo 3. februara 2020. godine.

Medvedev je 271. teniser koji je izborio prvo mjesto na ATP listi i prvi van "velike četvorke" (Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer i Endi Marej) kome je to uspjelo posle nešto više od 18 godina. Medvedev je treći Rus prvi teniser svijeta, poslije Jevgenija Kafeljnikova i Marata Safina.

Njemački teniser Aleksandar Zverev zadržao je treće mjesto, dok je poslije niza dobrih rezultata i titule u Akapulku Španac Rafael Nadal preuzeo četvrto mjesto od Grka Stefanosa Cicipasa, koji je sada peti.

Rus Andrej Rubljov je poslije titule u Dubaiju "skočio" sa sedmog na šesto mjesto, a sedmi je sada Italijan Mateo Beretini. Poljak Hubert Hurkač se sa 11. popeo na 10. mjesto.

Izvor: Rtcg