Džudisti „Favorita“ u Bijelo Polje donijeli još 11 medalja

Džudisti bjelopoljskog „Favorita“ osvojili su ovog vikenda 11 medalja raznog sjaja i tako uspješno završili nastup na državnom prvenstvu i međunarodnom turniru „Mladost OPEN“, koji su održani ovog vikenda.

Kadetski tim „Favorita“ u subotu je nastupio na državnom prvenstvu, a u izuzetno teškoj kategoriji do 90kg Ibrahim Avdić osvojio je bronzanu medalju, dok je Ferida Mušović u kategoriji do 48kg takođe bila bronzana. Na prvenstvu su nastupila još tri takmičara „Favorita“, a pored Bjelopoljaca takmičili su se džudisti iz čak 27 crnogorskih klubova.

Džudisti „Favorita“ danas su imali zapažen nastup i na turniru "Mladost OPEN", koji je u Podgorici organizovao džudo klub "Mladost". U konkurenciji 30 klubova iz zemlje i regiona takmičari "Favorita" osvojili su devet medalja i to: zlato- Ferida Mušović, srebro- Ibrahim Avdić, Nađa Joksimović, Dženana Džogović, Emin Alić, dok su bronze osvojili Amina Džogović, Ivan Joksimović, Elvis Destanović i Šejma Zekić.

Trener džudista „Favorita“, Enes Camić, kazao je da je ponosan na svoje takmičare i zadovoljan postignutim rezultatima.

"Navikli smo našu publiku da se sa svih takmičenja vratimo sa  medaljama, tako je bilo i ovoga puta. Zadovoljan sam rezultatima svog tima, s obzirom da su neki od njih  dva dana proveli u putu, a posebno želim da zahvalim i roditeljima naših takmičara na povjerenju koje nam ukazuju. Ipak, trud se isplatio, vratili smo se sa medaljama“, kazao je Camić, dodajući da zahvalnost duguju i Centru za sport i rekreaciju, kao i opštinskoj Službi za zajedničke poslove, koji su pomogli odlazak na pomenuta takmičenja.

Za sedam dana juniori „Favorita“ nastupiće na državnom prvenstvu,  zatim slijedi polaganje pojaseva pred stručnom komisijom, a nakon toga krajem marta džudisti će se takmičiti na  turniru "Miloš Stanković" u Podgorici.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Džudo klub „Favorit“