Jedinstvo počelo sa pripremama, cilj ulazak u Prvu ligu

Prozivkom igrača i prvim lakšim treningom, fudbaleri bjelopoljskog Jedinstva počeli su danas pripreme za proljećnji dio sezone Druge crnogorske lige.

Izabranici Vuka Bogavca okupili su se na gradskom stadionu u Nikoljcu, a šefu stručnog štaba plavo-bijelih na prozivci su se javila 22 igrača, među kojima i pet mladih Bjelopoljaca koji su se vratili u matični klub.

Ipak, ozbiljnijih pojačanja još uvijek nema, a prelazni rok završava se 11. februara. Međutim, trener Bogavac vjeruje u kvalitet ekipe, koja je jesenji dio završila na prvom mjestu.

„Nije bilo većih izmjena što se tiče sastava ekipe, klub nije niko napustio, a uspjeli smo da vratimo nekoliko Bjelopoljaca, to su Šekularac, Hadžibegović, Kriještorac, Grandov, kao i Korać Bogdan. To su mladi momci, pridošlice, ali možda će se neko od njih nametnuti tokom pripremnog perioda. Međutim, ozbiljnijih pojačanja, igrača koji bi mogli da nam više pomognu, još uvijek nema, jer je jako teška situacija, nema dovoljno slobodnih fudbalera, ali ćemo se potrduti da do 11. februra, odnosno kraja prelaznog roka, dovedemo jednog ili dva igrača“, saopštio je trener Bogavac za Radio Bijelo Polje.

Atmosfera u klubu je, prema riječima Bogavca, odlična, a za sada fali Hajrović, koji je odustan zbog korona virusa, kao i Korać, koji će im se priključiti malo kasnije zbog privatnih obaveza.

Fudbaleri Jedinstva će do 12. ili 13. februara trenirati u Bijelom Polju, a potom je planiran odlazak na primorje, gdje će nastaviti sa pripremama za drugi dio sezone.

„Plan rada je da do 12. ili 13. februara treniramo ovdje u Bijelom Polju, uz odigravanje kontrolnih utakmica koje smo već zakazali, tako da ćemo 2. februara igrati protiv Adrie u Podgorici, a osam dana kasnije protiv plavskog Jezera, takođe u Podgorici. Poslije toga planiramo da odemo na primorje, vjerovatno bi to trebalo da bude Budva ili neki drugi primorski grad, a onda ćemo se oko 25. ili 26. februara vratiti i 10ak dana trenirati u Bijelom Polju i Mojkovcu, pa se nadam da ćemo spremni dočekati početak drugog dijela prvenstva“, istakao je trener Bjelopoljaca.

Bogavac je istakao da je cilj sasvim jasan, a to je ulazak u Prvu ligu.

„Sigurno da smo na jednoj dobroj poziciji, jesenji dio završili smo kao prvi, sa osam bodova prednosti u odnosu na Arsenal i 10 u odnosu na Bokelj. Međutim, svjesni smo da još uvijek ništa nije gotovo, prednost je lijepa, ali ima još 17 kola da se odigra u proljećenjem dijelu sezone, a mi moramo da budemo onakvi kakvi smo bili jesenas“, podvukao je on.

Proljećnji dio sezone počinje 6. marta, kada će Jedinstvo u Bijelom Polju igrati protiv Koma.

„Već smo ih dva puta pobijedili u prvom dijelu, oba puta rezultatom 1:0. Ipak, biće jako teško odbraniti to prvo mjesto, ali sam ubijeđen da će momci dati svoj maksimum i da ćemo završiti ondje gdje su nam i želje bile prije prvenstva, a to je od sljedeće godine budemo dio elite“, zaključio je Bogavac.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: FK Jedinstvo