"AO je veći od bilo koje osobe"

Premijer Viktorije Danijel Endruz rekao je da ne želi da komentariše da li bi Novaku Đokoviću trebalo da bude dozvoljeno da ostane u Australiji i igra na Australijan Openu.

Dodao je da nije poznato ko je zapravo srpskog tenisera "sponzorisao" i tako mu omogućio da dobije vizu za ulazak u Australiju, uprkos tome što nije vakcinisan.

Endruz je u utorak imao prvo obraćanje medijima u 2022. godini, a u prvobitnom izlaganju se nije ni dotakao Đokovića. Međutim, kada je došlo vrijeme za pitanja bio je prinuđen da se pozabavi tom temom, kao i svojim prethodnim javno izrečenim stavom da ljudima koji nijesu vakcinisani ne bi trebalo omogućiti ulazak u Australiju.

"Pitanje Novaka Đokovića je pitanje za Federalnu Vladu Australije. U pitanju je aktivni proces, treba da vidimo da li će biti žalbe i ne želim da komentarišem. Mi nijesmo nikoga pokušali da ubijedimo da neko treba da se pusti u zemlju, već upravo suprotno. Kada smo prije nekoliko nedjelja i mjeseci pričali o medicinskim izuzecima, govorilo se o tome da prethodna infekcija koronavirusom ne može da bude osnova za to. Ali, situacija se od tada promijenila, brojni ljudi su pušteni u zemlju na osnovu toga. Ako je pitanje da li smo mi tražili da tako bude, odgovor je da nijesmo, tako je bilo i prije nekoliko nedjelja, tako je i sada“, rekao je Endruz.

Izvor: Rtcg