Do OI u Parizu Podgorica da dobije atletski stadion

Najbolja crnogorska sportistkinja za 2021. godinu Marija Vuković kazala je da bi bilo lijepo da do Olimpijskih igara u Parizu 2024. Glavni grad dobije atletski stadion. Nada se da će naredne godine nastaviti uzlaznom putanjom.

Najbolja sportistkinja Crne Gore u 2021. po izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta, atletičarka Marija Vuković gostujući u Jutarnjem programu kazala je da su se nakon njenog uspjeha na Olimpijskim igrama u Tokiju utisci slegli ali da se i dalje rasplače kada vidi snimke iz Tokija.

"Jake su emocije, bila je cijela godina dobra, ali sam odlazak na Olimpijske igre bio je fantastičan.

Prisjećajući se svog velikog uspjeha i osvojenog osmog mjesta kaže da je tek kada je došla u Crnu GOru shvatila i koliku podršku ima i od saih građana.

"Nakon olimpijskih igara postala sam svjesna koliko se sve pratilo u Crnoj Gori i kako je sve izgledalo. Ja sam se trudila da dođem do Olimpijskih igara, da uđem u finale i to se dugo čekalo i dugo je trajalo i nijesam bila svjesna da imam podršku osim Olimpijskog komiteta i Atletskog saveza koji me podržavaju jer sam tamo ali od ljudi tek sam shvatila kada sam došla u Crnu goru. Lijepo je što sam uspjela da obradujem ljude i učinim ih ponosnim", dodala je Marija.

Ističe da je Velika čast biti sportista cijele države i nada se da će opravdati očekivanja.

"Sada će biti još teže, treba biti na nivou i sljedeće godine, ne samo kititi se onim što je bilo. Zahvalna sam što je ta nagrada zaokružila ovu godinu", kazala je Marija.

O tome kako i koliko se u Crnoj Gori brine o sportistima i uslovima za njihov napredak Marija navodi da već odavno ne trenira u Crnoj Gori jer, kaže, uslova nema.

"Nemamo dvoranu ili stadione, to je dugogodišnja priča ali počelo je da se ozbiljnije priča o tome nakon OI tako da se nadam da će se nešto promijeniti. Ne može preko noći da se napravi stadion i sve to da se organizuje. Bilo bi lijepo da Olimpijske igre u Parizu dočekamo sa stadionom u Glavnom gradu i da djeca mogu da treniraju", ističe Marija.

Napominje da je tokom karijere imala i uspona i padova.

,,Više je bilo padova ili stagnacije. Nakon 2021. bilo je par takmičena gdje sam skočila dobro ali sam pokušavala da vratim osjećaj zašto sam počela da treniram. To se godinama izgubilo, bilo je mučenja ali odlazak u Atinu i pronalaženje te lijepe atmosfere u grupi je dopinijelo da vratim osjećaj uživanja u skakanju u vis i uvjerim se to mogu. Drago mi je da nijesam odustala", kazala je Marija i dodala da je sada glavni cilj Svjetsko prvenstvo, krajem marta, u Beogradu a zatim Evropsko i svjetsko na otvorenom u avgustu.

Izvor: Rtcg