ABA liga vs Druga ABA liga

Šest najboljih ekipa u Crnoj Gori nastavljaju u paklenom ritmu – večeras su na programu mečevi četvrtog kola Superlige, a obilježiće ga dueli ekipa koje su ove sezone učestvovali u regionalnim takmičenjima.

Apsolutni vladar naše košarke Budućnost Voli će u “Morači” dočekati Teodo (19h). “Plavi” su u prethodnom kolu, u utorak, u derbiju savladali Mornar uz dosta muke. Preživjeli su dva posljednja šuta Barana i upisali treći trijumf u isto toliko mečeva.

Sa druge strane Tivćani su u prošloj rundi na svom terenu savladali Ulcinj, što im je bio prvi trijumf u drugom dijelu crnogorskog šampionata.

Zanimljivo će biti na Cetinju gdje Lovćena dočekuje Mornar (19h). Cetinjani su na startu savladali Ulcinj, ali su vezali dva poraza od Budućnosti u gostima i Sutjeske na svom terenu.

Četa iz lučkog grada je veliki favorit, ali brojni zdravstveni problemi ulivaju neku nadu izabranicima Petra Jovanovića.

Sutjeska je u seriji od dva trijumfa, a protiv Ulcinjana (tri poraza) jure i treći kojim bi se dodatno učvrstili na poziciji koja vodi u polufinale plej-ofa i garantuje plasman u Drugu ABA ligu. A.K.

SUPERLIGA, 4. KOLO:

18.00h Sutjeska Ulcinj
19.00h Lovćen Mornar
19.00h Budućnost Teodo

TABELA:

1. Budućnost  6
2. Mornar  5
3. Sutjeska  5
4. Lovćen  4
5. Teodo  4
6. Ulcinj  3

 

Izvor:cdm.me