Miladinović: Čast je voditi nacionalnu selekciju

Trener odbojkašica bjelopoljskog Jedinstva, Mladen Miladinović, imenovan je za selektora ženske kadetske odbojkaške reprezentacije Crne Gore.

Miladinović je na mjestu selektora zamijenio Marka Bagarića, a odluku o njegovom imenovanju donio je Upravni odbor Odbojkaškog saveza Crne Gore.

U izjavi za Radio Bijelo Polje, Miladinović je kazao da je čast voditi nacionalnu selekciju.

“Svakako da mi je ukazana velika čast angažovanjem za selektora kadetkinja i nadam se da ću svojim radom to i opravdati. Trudiću se da stečeno znanje prenesem na  igračice, kako bi napredovale u igračkom smislu i pravile dobre rezultate, prvo kroz mlađe selekcije, a kasnije i kroz seniorsku konkurenciju”, rekao je Miladinović, dodajući da zahvalnost duguje Odbojkaškom savezu i Trenerskoj organizaciji, koji su prepoznali njegov dosadašnji rad.

 On je saopštio da će prvo okupljanje biti za nešto više od mjesec dana.

“Tada ćemo imati i prvi zvaničan nastup na kvalifikacionim turniru  za EP kadetkinja”, najavio je novoizabrani selektor ženske kadetske odbojkaške reprezentacije, napominjući da će se kvalifikacije održati u Turskoj od 12. do 16. januara.

Na turniru će, pored reprezentacije Crne Gore, učestvovati i selekcije Turske, Srbije, Albanije, Bugarske, Grčke i Rumunije, a direktan plasman na Prvenstvo Evrope izboriće samo pobjednik turnira.

Plasman na Evropsko prvenstvo iz Zonske 1. runde kvalifikacija izboriće pet pobjednika turnira, koji će se odigrati najkasnije do 31. januara 2022. godine.

U 2. rundi kvalifikacija iz BVA može igrati maksimalno pet reprezentacija. Druga runda će se igrati od 21. do 24. aprila, a žrijeb će se obaviti u februaru 2022.

XV EP 2022. u konkurenciji kadetkinja održaće se u Olomoucu i Prostejovu u Češkoj od 22. do 31. jula 2022.

Pravo učešća imaju odbojkašice rođene 2006. i mlađe.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: arhiva RBP