Džudisti “Favorita” opet među najboljima, sedmogodišnji Adis Sijarić posebno iznenađenje turnira

Džudisti bjelopoljskog "Favorita" osvojili su tri medalje na međunarodnom turniru održanom juče u Rožajama.

Adis Sijarić osvojio je zlatnu medalju sa tri dobijena meča, Elvis Destanović srebro, dok je Ibrahim Avdić,  dugogodišnji član "Favorita" i reprezentativac u mlađim uzrastima,  u kratkom periodu odradio pet borbi i osvojio treće mjesto u konkurenciji kadeta do 90kg.

Posebno iznenađenje turnira je talentovani Adis Sijarić, sedmogodišnjak koji je pobijedio u tri meča iponom.

Iako, zbog ranije dogovorenih obaveza, ekipa nije bila u punom sastavu, u “Favoritu” su i više ngo zadovoljnim postignutim rezultatom, a kako napominju, ponosni su i što je na takmičenju sudio njihov nakadašnji takmiar, a sada nacionalni sudija, Dajlan Mekić.

Inače, na turniru u Rožajama, koji je održan povodom Dana opštine, nastupilo je 16 klubova iz zemlje i regiona, sa oko 250 takmičara, od mlađih poletaraca do juniora.

Klub “Favorit” trenutno vrši i upis novih članova I to uz promotivnu kampanju "Sport u kojem slabi postaju jaki,  a jaki plemeniti".

Takođe, najavljeno je učešće ovog kluba na sajmu individualnih sportova, koji 2. oktobra organizuje  Centar za sport i rekreaciju, u okviru Evropske nedjelje sporta, nakon čega  će se razmatrati održavanje međunarodnog turnira Kup Bijele Rade, koji se zbog pandemije odlaže već dvije godine.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Džudo klub “Favorit”