Završen šahovski turnir, pobjednik Miodrag Knežević

Šahovski turnir koji je organizovan povodom obilježavanja Evropske nedjelje sporta, okupio je danas 22 učesnika, a pobjedu je odnio sugrađanin Miodrag Knežević.

Pobjednik je osvojio šest bodova, drugo mjesto pripalo je FIDE majstoru u šahu Arminu Mušoviću koji je postigao šest bodova, ali sa slabijim dodatnim kriterijumom, dok je treće mjesto osvojio Vukoman Orović sa pet i po poena. 

Četvrto mjesto zauzeo je Zoran Lazarević sa pet poena, peto mjesto na tabeli Radoje Milićević sa četiri i po poena, dok je šesto mjesto zauzeo Adnan Striković takođe sa četiri i po poena, ali lošijim dodatnim kriterijumom. 

Za najboljeg omladinca poglašen je Tomica Vojinović, koji je osvojio četiri poena, dok je najbolji veteran Sulejman Smakić sa tri i po poena. 

,,Od ukupno 22 učesnika, blizu polovine bili su omladinci, što je ovaj turnir učinilo perspektivnim i značajnim za naš grad. Tempo igre bio je 15 minuta plus pet sekundi, a odigrano je sedam kola", kazao je za Radio Bijelo Polje, FIDE majstor u šahu, Armin Mušović.

Podsjetimo, pokrovitelj turnira je Centar za sport i rekreaciju, koji povodom Evropske nedjelje sporta organizuje niz sportskih manifestacija. 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Dalibor Rakočević, privatna arhiva