Počeo šahovski turnir, snage će odmjeriti 22 učesnika

Šahovski turnir u okviru kojeg će snage odmjeriti 22 učesnika, počeo je danas u hotelu Franca, povodom obilježavanja Evropske nedjelje sporta.

Fide majstor u šahu, Armin Mušović, kazao je za Radio Bijelo Polje da je srećan jer imaju priliku da organizuju turnir.

,,Prvenstvo je posljednji put održano 2016. godine, tako da su učesnici dosta uzbuđeni. Ranije smo imali manje prijavljebih, ali ove godine vidim dosta mladih sugrađana, a to je dobar pokazatelj zašto jedan sport treba da se nastavi u gradu. Vjerujem da će sve proteći u najboljem redu”, istakao je Mušović, i podsjetio da je turnir ubrzanog karaktera, a da se igra po rapid sistemu.

Dodaje da se turnir organizuje u skladu sa preporukama i mjerama Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

,,Ko god od učesnika nije ispunjavao jedan on uslova iz Nacionalne digitalne COVID potvrde, na ulazu mu je odrađen brzi antigenski test, tako da smo ispoštovali sve mjere koje su na snazi”, ističe Armin Mušović.

Direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić, kazao je da se turnir održava u okviru manifestacije ,,Budi aktivan-sport za sve”.

,,Manifestacija se organizuje u cilju obilježavanja Evropske nedjelje sporta, od 23. do 30. septembra. Šahovski turnir je dobro organizovan, učestvuju samo naši sugrađani, i nadam se da će se dobro družiti, a svakako, pobjedu će odnijeti najbolji. Centar za sport i rekreaciju u saradnji sa lokalnom samoupravom i Turističkom organizacijom Bijelo Polje organizuju niz manifestacija, od kojih i današnji turnir. Organizovan je i lov udicom na Limu, dok je sjutra na programu ,,Bjelasica za sve”, događaj koji će okupiti planinare i mountbike vozače. Očekujemo jednu veliku posjećenost”, dodaje Maslovarić.

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Dalibor Rakočević