Jedinstvo otvara školu fudbala, cilj stvaranje igrača za omladinski i seniorski tim

Fudbalski klub Jedinstvo, poslije dužeg vremena, pokreće školu fudbala u Bijelom Polju, a upis dječaka od 2010. do 2015. počinje danas, saopštio je predsjednik tog kluba, Nermin Bećirović.

Škola bi sa radom trebala da počne već 15. septembra, a sa djecom će, kako je kazao Bećirović, raditi licencirani UEFA treneri.

“Činjenica je da bez kvalitetne baze i profesionalnog odnosa i kvalitetnog rada sa djecom, nije moguće  stvoriti takmičarske selekcije mlađih kategorija u klubu, iz kojih kasnije izrastaju formirani igrači za omladinski i seniroski sastav. Zato smo i odlučili da pokrenemo školu fudbala, kako bi sa djecom ozbiljno radili od najranijih dana”, kazao je Bećirović za Radio Bijelo Polje.

Školu će voditi profeor Enes Kasumović, koji ujedno trenira i omladinsku ekipu, nekadašnji kapiten Jedinstva, Milanko Drašković, koji ima UEFA B licencu, kao i fudbaler Alen Poljak, koji je stekao zvanje trenera sa UEFA C licencom.

“Uz omladince, kadete, pionire i sada školu fudbala za najmlađe, FK Jedinstvo će konačno zaokružiti priču na kvalitetan način i postići kontinuitet kvalitetnog rada u svim selekcijama”, istakao je predsjednik kluba.

Bećirović je saopštio i da će članarina iznositi simboličnih 10 eura.

“S obzirom da još uvijek nemamo budžet koji može garantovati realizaciju svih ciljeva i potpuno nesmetano funkcionisanje, donijeli smo odluku da će se članarina za najmlađe plaćati u smiboličnom iznosu od 10€, kako bi pokrili makar najosnovnije troškove u startu, a svakako ćemo ići u pravcu da u nekom narednom periodu članarina bude potpuno besplatna”, dodao je on.

Pozvao je i sve škole fudbala iz Bijelog Polja da im se priključe, kako bi zajednički radili na unapređenju fudbala.

“Naša želja je da ostvarimo dobru saradnju sa već postojećim školama fudbala u našem gradu, koje većinom vode nekadašnji fudbaleri Jedinstva, te da selektiramo najbolje za naše selekcije petlića, pionira, kadeta, a da treneri iz tih škola upravo vode po jednu selekciju. Međutim, nijesmo naišli na njihovo razumijevanje, pa smo saradnju, za sada, uspostavili samo sa klubom Sjeverna Zvijezda, koji vodi Vladan Cole Rakonjac. On je iz svoje škole okupio dječake za pionirsku selekciju koju smo registrovali i koja će se takmičiti u sjevernoj regiji”, saopštio je predsjednik FK Jedinstvo, Nermin Bećirović.

Upis djece u školu fudbala Jedinstvo  vrši se putem telefona, na  brojeve 069/678-578 i 068/763-813.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: FK Jedinstvo