Fudbaleri Jedinstva spremni za početak prvenstva, cilj Prva liga

Druga crnogorska fudbalska liga startuje u nedjelju, 15. avgusta, a u prvom kolu fudbaleri bjelopoljskog Jedinstva gostuju Arsenalu iz Tivta.

Ambicije bjelopoljskog kluba i za ovu godinu su velike, a to je ulazak u elitni rang, odnosno Prvu crnogorsku ligu.

Pripreme polako privode kraju, odigrali su pet kontrolnih utakmica, a u posljednjoj, protiv Bese iz Peći, slavili su 3:0 i to golovima Danisa Kolića, Bojana Vlaovića i Pavla Čujovića.

Predsjednik FK Jedinstvo, Nermin Bećirović, kazao je da su zadovoljni pripremnim procesom, te da spremno dočekuju početak prvenstva.

„Pripreme su počele još 5. jula i to sa novim šefom stručnog štaba, Vukom Bogavcem, nekadašnjim trenerom Rudara, koji je i obavio prozivku. Zadržali smo gro ekipe od prošle sezone, odnosno one igrače za koje smo smatrali da su nam potrebni za ovu takmičarsku sezonu. Takođe, vratili smo naše Bjelopoljce, Mirzu Idrizovića, koji je bio u Mornaru, kao i Orhana Hajrovića koji je igrao za Rudar. Ostvarili smo i saradnju sa talentovanim Bojanom Vlaovićem iz Mojkovca, doveli smo mladog Ćulafića i Kovačevića, a treninzima se ponovo priključio i Armen Bošnjak, kao i nekoliko omladinaca. Veoma smo zadovoljni kako je protekao pripremni period, jako i ozbiljno se treniralo, odigrali smo pet  pripremnih utakmica protiv Jzera, Adrie, Titograda, Javora i Bese. To je bila odlična prilika da sagledamo situaciju u timu i da vidimo sa čim raspolažemo, tako da već sada mogu reći da smo zadovoljni i igrom i formom kompletne ekipe, te se nadamo da ćemo u takvom ritmu ući i u prvenstvo“, saopštio je Bećirović za Radio Bijelo Polje.

Ulazak u Prvu ligu cilj im je i ove godine, ali njegovo ostvarenje, prema riječima Bećirovića, zavisi od mnogo faktora.

„Prvenstveno od finansija, ali i sreće i kada su povrede i sportski rezultati u pitanju. Moramo naći način da popunimo budžet uz pomoć prijatelja kluba i eventualnih sponzora. Pandemije korona virusa je poremetila mnogo toga na tom planu, čemu svjedoči i to da smo u 2020. godini dogovorili oko 40 000 sponzoratva, koja nijesu realizovana upravo zbog pandemije. Ipak, nadamo se da ćemo u ovoj takmičarakoj sezoni imati više sreće i da ćemo uspjeti da pregovore, koje trenutno vodimo, realizujemo do kraja na zadovoljstvo svih“, istakao je predsjednik FK „Jedinstvo“.

Bećirović je napomenuo i da se uskoro završava projekat postavljanja reflektora na gradskom stadionu, čime će biti unaprijeđena sportska infrastruktura.

„Završna faza je u toku, postavlja se rasvjeta i nadamo se da ćemo prvu utakmicu kao domaćini igrati u večernjem terminu pod reflektorima“, najavio je on.

Kada je riječ o dugo očekivanom pomoćnom terenu, kao  i rekonstrukciji zapadne tribine, Bećirović je rekao da i na tom polju ima značajnih pomaka.

„Javnost će biti informisana o svim detaljima i tih projekata“, dodao je Bećirović.

Podsjetimo, u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje, ali i Fudbalskogsaveza Crne Gore, juče se protiv korona virusa vakcinisalo 15 fudbalera bjelopoljskog Jedinstva, koji su na taj način pokazali društvenu odgovornost i dali doprinos imunizaciji crnogroskog društva.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: FK Jedinstvo